Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ima dvije glave i dva mozga: Je li ovo najstrašnija zmija?

None Foto: YouTube

Konkretna zmija izlegla se na farmi zmija u Yulinu . Budući da ima dvije glave i dva mozga svaka razmišlja različito. Jedna drugu pokušava napasti. Čak i progutati.

Iako kažu kako su dvije glave pametnije od jedne nismo baš sigurni vrijedi li poslovica i u konkretnom slučaju. Zašto? Za ovu zmiju činjenica da ima dvije glave i dva mozga koja različito razmišljaju ne  donosi ništa dobro. 

Naprotiv, vjerojatno je očekuje brza smrt. Piše to Daily Mail  koji navodi kako je riječ o poremećaju znanom kao policepalija koji se osim kod zmija javlja i kod drugih životinja. 

Većina zmija s dvije glave prosječno žive najviše mjesec dana, ali navodno je poznat i slučaj da je dvoglava zmija doživjela 20 godina.

Konkretna zmija  izlegla se na farmi zmija  u Yulinu ( južna Kina). Riječ je o kineskoj kobri, jednoj od najotrovnijih zmija u Kini.

 Budući da  ima dvije glave i dva mozga svaka razmišlja različito te pokušavaju gmizati u različitim smjerovima. Također, jedna drugu pokušava napasti. Čak i progutati.

Ipak, najveći problem predstavlja činjenica kako zmija stara 10 dana  odbija hranu i vodu što će je, ako se situacija čudom ne promijeni vrlo vjerojatno koštati života.

Komentiraj, znaš da želiš!