Obavijesti

Ljubimci

Komentari 5

Kućni ljubimac kao poklon nije dobra ideja! Otkrivamo zašto

Kućni ljubimac kao poklon nije dobra ideja! Otkrivamo zašto
1

Štene,maca ili neka druga životinja kao poklon razveselit će svako dijete. No, što nakon Božića?! Kad shvatite da je držanje kućnih ljubimaca trošak i velika obaveza

VIDEO

Želim štene, macu ili barem hrčka! Božićna je to želja djece širom svijeta, a mnogima će roditelji istu ispuniti. Božićni poklon dijete će sigurni smo oboriti s nogu. 

Kad se božićne lampice ugase i na red dođu troškovi cijepljenja, veterinarskih pregleda, opreme i hrane za kućne ljubimce mnogi će se zapitati: Jesmo li malo požurili s poklanjanjem životinje djetetu? 

O odgovoru neće stići niti razmisliti, a već će shvatiti da osim što košta, slatka životinja obavlja nuždu po cijelom stanu, grize kablove i grebe namještaj te radi ostale nepodopštine. 

Želite li sve to izbjeći prije kupnje životinje dobro se informirajte.

Zašto za Božić ne poklanjati životinje (bilo kome)?

Životinja nije predmet koji nakon što vam dosadi možete odbaciti. 

Prije poklanjanja životinje postavite si nekoliko pitanja: 

Zašto osoba kojoj poklanjate životinju istu već nije nabavila? 

Jedan od češćih odgovora bit će: Zato što nema novaca! Ako netko novaca za samu životinju kako će se tek brinuti o istoj. Oprema, hrana, poslastice, veterinar...Sve su to troškovi držanja kućnog ljubimca.

Također, zapitajte se da li je osoba kojoj poklanjate životinju alergična na dlaku, da li ima uvjete za držanje iste, da li joj se može posvetiti. Pritom na umu imajte da većina životinja koje se drže kao kućni ljubimci živi desetak godina. 

Najvažnije pitanje 

Što ako se osobi kojoj poklanjate životinju poklon ne svidi?

Ribice će završiti u WC školjci, akvarijske kornjače u gradskim potocima i jezerima, a psi i mačke na ulici ili u skloništima za životinje.

Ne vjerujete? 

Posjetite rubriku Udomi me ili bilo koji azil za životinje. Mačkama, psima te ostalim životinjama koje ćete tamo vidjeti zajedničko je da su i oni nekada bili nečiji kućni ljubimci. Dok ih se njihovi neodgovorni vlasnici nisu zasitili i odlučili riješiti.

Ipak ste se odlučili na kupnju ljubimca?! Pročitajte kako kupovati psa, mačku ili malu životinju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu