Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kućni ljubimac kao poklon nije dobra ideja! Otkrivamo zašto

Komentari (5)
 • Kućni ljubimac kao poklon može biti samo i isključivo u dogovoru sa osobom kojoj se životinja poklanja. Svaka, ali svaka životinja je obaveza i zahtjeva određenu brigu. Psima treba redovita šetnja i veterinarska briga, puno ljudi kad uzima pse bira psa po kriteriju izgleda i uopće ne uzima karakter i osobina pasmine u igru. Svatko tko uzima bilo kakvu životinju se prvo mora vrlo dobro raspitati o potrebama te životinje, uzeti u obzir može li to vremenski i financijski podnjeti, da li su djeca spremna preuzeti dio obaveza na sebe (šetnja, hranjenje), da li je dijete dovoljno veliko da shvati da životinja nije igračka nego živo biće. Kućni ljubimac nije statusni simbol, nešto što će pasati uz torbicu ili ukrašavati zid (ako su u pitanju ribice i ptice) nego su ljubimci najčešće dio obitelji. Onaj tko to ne shvaća ne treba ni kupovati ni dogovarati se za dobivanje ljubimca na dar.

  5. 12. 2013,   12:07
 • kućni ljbimac se i ne kupiuje i ne poklanja osobi koju ne poznajemo dovoljno dobro i znamo da ga želi, ili ako znamo da ima peviše obaveza ili nema uslove za držti životinju. Svaka je životinja kao malo dijete i oko njega treba pažnje, brige, vremena i ljubavi.. Tako da ako znamo da netko želi životinju i želi se brinuti o njoj, izvoditi redovno van i voditi na preglede i cjepivo, onda što ne kupiti jedno malo čupavo, umiljato, preslatko stvorenje nekome?! :)

  5. 12. 2013,   13:36
 • imam male štence stare 2 mj.kako da ih udomim? Mješanke,niskog rasta,molim savjet..

  5. 12. 2013,   14:41
 • potpuno se slažem sa navedenim, jer takvi psi najčešće završe po Azilima ili u najgorem slučaju na cesti. Onda se mi ostali trudimo naći novi dom i tim malim nedužnim bićima vratiti slomljeno srce. Za psa treba složna obitelj, ne generaliziranje tko će se o njemu brinuti. Svi ga moraju voljeti i svi trebaju uskakati po potrebi. Za određene domove mogu se nabaviti određene vrste pasa, svatko može imat psa, samo treba malo dobre volje i puno ljubavi.

  5. 12. 2013,   14:49
 • Moj primjer upravo govori o poklanjanju djeci kućnog ljubimca djetetu od dvije godine.Poklonili su rotvajlera,i dijete se nikada nije poigralo s štencem,jer psić je zatvoren u box i tamo je godinama čamio dok na kraju nisu ga ubili.Kako sam ja iz svog vrta viđala jadnog psa,uvijek sam uputila neku riječ,jednoga dana više ga nije bilo.Tužno i neodgovorno od ljudi.Treba dobro razmisliti prije nego se dogodi kao u ovom primjeru.

  5. 12. 2013,   16:36