Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ljetna poslastica: Napravite zdravi sladoled za vašeg psa

None Foto: Internet 2

Sladoled za pse prava je ljetna poslastica u kojoj će vaši ljubimci uživati. Umjesto da im dajete kupovni sladoled za ljude kod kuće im napravite zdravi pseći sladoled

Kako za ljude tako i za pse sladoled je prava ljetna poslastica u kojoj će vaši ljubimci uživati. Savjetujemo vam ipak da im ne dajete kupovni sladoled za ljude, već da im kod kuće sami napravite pseći sladoled. 

U blenderu pomiješajte jogurt, banane, dvije žlice maslaca od kikirikija ili dvije žlice meda. Sastojke miksajte dok ne dobijete željenu gustoću. Dobivenu smjesu sipajte u male posudice ili vrećice koje treba zalediti. To je osnovni recept za pseći sladoled.  

Pazite da namirnice budu svježe i za pse lako probavljive. Umjesto mlijeka stavljajte jogurt sa što manje šećera i masnoća.  Miješajte ga s voćem. 

Osim banana možete stavljati maline, kupine, brusnice, jagode, borovnice. Sve su to prirodni antioksidansi koji će sladoled osim osvježavajućim učiniti zdravim. 

U sladoled nikada ne stavljajte šećer, voćni jogurt, ljudsku čokoladu i slične za pse štetne namirnice.

Napomena: 

Sladoled psima ljetna je poslastica. U manjim količinama navedeni sastojci nisu štetni ta pse, ali s količinama sladoleda ne pretjerujte. Sladoled za pse nije zamjena za uobičajeni obrok.

Komentari (8)
  • Čini se zabavno i zdravo za naše ljubimce. A i priprema mi se čini jako zabavna. :)

    14. 7. 2013,   12:47
  • Čitajući članak odlučila sam napraviti poslasticu za moje peseke.! Ne mogu dočekati da vidim kakva će biti reakcija.! . - )))

    14. 7. 2013,   13:04
  • ovo nije lose treba probati posto moja kuja poludi kad vidi sladoled i trazi da dobije makar mali deo :)

    13. 7. 2013,   23:43