Obavijesti

Ljubimci

Komentari 1

Maloljetni zlostavljači životinja registrirati će se kao i ubojice

Maloljetni zlostavljači životinja registrirati će se kao i ubojice
1

Kako bi lakše nadzirao potencijalne ubojice FBI je okrutnost nad životinjama odlučio tretirati kao kazneno djelo prvog razreda u koji spadaju djela piromanije i ubojstava

VIDEO

Znate li što je zajedničko serijskim ubojicama poput Jeffreya Dahmera (osuđen za ubojstvo 17 ljudi), Alberta DeSalva ( osumnjičen za ubojstvo 13 ljudi) i Davidu Berkowitzu ( ubio šestero ljudi)?

Sva trojica tijekom djetinjstva zlostavljali su i ubijali životinje, da bi kasnije ( vjerojatno nakon usavršavanja) prešli na ljude.

Budući da je odavno poznato da su maloljetni zlostavljači životinja potencijalne ubojice FBI je odlučio okrutnost nad životinjama tretirati kao kazneno djelo prvog razreda u koji primjerice spadaju piromanija i ubojstva.

Do sada počinitelji koji su zlostavljali životinje bili registrirani u kategoriji manjih kaznenih djela ( npr. pogrešno parkiranje), a takve počinitelje teško je pratiti i nadzirati te naravno progoniti.

Sada se stvari mijenjaju. Svatko tko bude zlostavljao životinje od strane FBI -a bit će obilježen cijeli život. 

Poput registara pedofila i ubojica FBI će stvoriti i registar zlostavljača životinja. Osim djece i maloljetnih u njega će ulaziti svi zlostavljači, bez obzira na dob.

Bit će podijeljen u četiri potkategorije: zanemarivanje, namjerno zlostavljanje, organizirano zlostavljanje ( borbe pasa i pijetlova) te seksualno zlostavljanje životinja.

 FBI -u će to omogućiti lakše praćenje potencijalnih ubojica širom SAD - a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode