Obavijesti

Ljubimci

Komentari 41

Najuspješniji lovac na pitone u mjesec dana ubio čak 18 zmija

Najuspješniji lovac na pitone u mjesec dana ubio čak 18 zmija
2

U jednomjesečnom lovu na burmanske pitone sudjelovalo je 1600 natjecatelja, a ukupno je ubijeno 68 zmija. Najduža 'nesretnica' bila je dugačka više od 4,2 metra

VIDEO

Subotnjim proglašenjem pobjednika  i degustacijom trofeja završio je prvi Python Challenge, natjecanje u kojem su natjecatelji imali bizaran zadatak - u mjesec dana ubiti što više burmanskih pitona. 

U općem dijelu natjecanja u kojem su mogli sudjelovati i obični građani koji nemaju službene dozvole za sakupljanje zmija pobijedio je Brian Barrows koji je sakupio šest zmija. Ruben Ramirez, profesionalni lovac na pitone s dozvolom ulovio je čak 18 zmija, među kojima je najduži bio dugačak tri metra i 17,2 centimetra. 

Ipak, prvu nagradu u kategoriji 'najduže zmije' osvojio je Paul Shannon koji je ulovio burmanskog pitona dugog 4.2 metra. U lovu na pitone sudjelovalo je 1600 natjecatelja, a ukupno je ubijeno 68 zmija.

 Kako smo već pisali ovo neobično natjecanje imalo je nekoliko pravila, a jedno od najvažnijih je da se zmiju mora ubiti na human način. Laički rečeno kako prilikom usmrćivanja ne bio sjećao bol i patnju pitona se mora ubiti 'po kratkom postupku' uništavanjem mozga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Dozvoljeni alati bili su pištolji koji se u našim krajevima koriste za ubijanje svinja i stoke na kolinjima, vatreno oružje odgovarajućeg kalibra te mačete. Najuspješniji su nagrađeni nagradama u rasponu od 750 do 1500 dolara, a zanimljivo natjecati su se mogli i maloljetnici uz pristanak roditelja.

Organizatori natjecanja bili su konzervatori čija zadaća je brinuti se o ribama i divljim životinjama na Floridi, a ovim neobičnim natjecanjem kod građana željeli su podići svijest o odgovornom držanju burmanskih pitona kao kućnih ljubimaca koje se ne smije puštati u divljinu. 

Naime, nakon što su ih neodgovorni vlasnici pustili u prirodu zmije su se tijekom godina na Floridi toliko namnožile te budući da nemaju prirodnih neprijatelja postale ozbiljna prijetnja ekosustavu. O njihovoj snazi dovoljno govori podatak da bez problema ubiju i pojedu velikog aligatora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang