Obavijesti

Ljubimci

Komentari 5

Neobično natjecanje: Tko ubije najviše pitona osvaja nagradu!

Neobično natjecanje: Tko ubije najviše pitona osvaja nagradu!
3

Pojedinac ili skupina koji bude najuspješnija i ulovi najviše pitona osvojit će 1500 dolara, a onoga tko uhvati najdužu zmiju organizator će nagraditi sa tisuću dolara

VIDEO

Burmanski pitoni, zmije koje svoj plijen ubijaju davljenjem, a bez problema progutaju životinje poput jelena ili aligatora u subotu 12. siječnja suočit će se s neobičnim izazovom koji traje mjesec dana.

 Tada na Floridi kreće prvi svjetski 'Python Challenge', natjecanje u kojem je cilj ubiti što više pitona. 

Tko može sudjelovati? 

Punoljetne osobe koje plate kotizaciju od 25 dolara, prođu obavezan tridesetminutni online tečaj u kojem će biti educirani o ovoj vrsti zmija i potpišu da za eventualne štete neće tužiti organizatora. Mlađi od 18 godina mogu sudjelovati uz odobrenje roditelja i to isključivo u pratnji odrasle osobe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

' Humano' ubijanje zmija

 Ovo neobično natjecanje ima nekoliko pravila, a jedno od najvažnijih je da se zmiju mora ubiti na human način. Laički rečeno kako prilikom usmrćivanja ne bio sjećao bol i patnju pitona se mora ubiti 'po kratkom postupku' uništavanjem mozga. 

Dozvoljeni alati su pištolji koji se u našim krajevima koriste za ubijanje svinja i stoke na kolinjima, vatreno oružje odgovarajućeg kalibra i mačete. Pojedinac ili skupina koji bude najuspješnija i ulovi najviše pitona osvojit će 1500 dolara, a onoga tko uhvati najdužu zmiju očekuje nagrada od 1000 dolara.

Edukativna akcija

Organizator natjecanja su konzervatori čija zadaća je brinuti se o ribama i divljim životinjama na Floridi, a ovim neobičnim natjecanjem kod građana žele podići svijest o odgovornom držanju burmanskih pitona kao kućnih ljubimaca koje se ne smije puštati u divljinu. 

Naime, burmanski pitoni u močvarama parka završili su tako što su ih neodgovorni vlasnici, nakon što bi ih se zasitili bacali u divljinu. Zmije se se tijekom godina toliko namnožile, a budući da nemaju prirodnih neprijatelja postale su ozbiljna prijetnja ekosustavu. 

Floridski pitoni naime hrane se životinjama, a o njihovoj moći dovoljno govori podatak da bez problema ubiju i pojedu velikog aligatora. Što očekuje natjecatelje možete vidjeti u video galeriji iznad članka.

Ako vam sve ovo izgleda smiješno podsjećamo da se nešto slično događa i u Hrvatskoj u kojoj se u rijeke i jezera bacaju akvarijske kornjače. Što one znače za ekosustav  pisali smo OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija