Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Pas na moru: Kada na plažu i smeta li sol vašim ljubimcima?

Pas na moru: Kada na plažu i smeta li sol vašim ljubimcima?
1

Što ako se pas ne želi kupati u moru? Ne forsirajte jer ne vole svi psi plivanje. Naprotiv neke pasmine ne znaju plivati i boje se ulaska u more.Forsiranjem pogoršavate situaciju

VIDEO

Većina pasa poput svojih vlasnika osvježenje od ljetnih vrućina vrlo rado potražit će u moru. Ipak, kako bi sve prošlo u najboljem redu pozivamo vas da se pridržavate nekoliko generalnih pravila.

Toplinski udar i sunčanica

Kako pas ne bi doživio toplinski udar ili dobio sunčanicu izbjegavajte najveće vrućine odnosno psa na kupanje vodite rano ujutro ili poslije 19 sati navečer. 

Vodite li ga na kupanje u 'špicama' obavezno ga zaštitite od sunca.

Kako? Smjestite se u hlad, dijelove tijela koji nisu prekriveni dlakom namažite krmom za sunčanje sa sto većim faktorom i naravno - što češće osvježavajte se u moru. Uz sve navedeno psu uvijek treba bit dostupna svježa voda.

Tuširanje nakon kupanja - da ili ne?

Općenito pravilo ne postoji jer nekim psima sol smeta više, nekima manje, a nekima uopće. Primijetite li da pas na koži/dlaci ima oštećenja te se pritom stalno češka savjetujemo vam da ga istuširate običnom vodom, a po potrebi i šamponom. 

Skoči li pas u luku gdje se vežu brodovi odnosno gdje ima puno ulja obavezno ga istuširajte. Autor ovog članka vlasnik je labradora kojem sol ne smeta. Nakon kupanja u moru redovito ga iščetkam.

Pas nakon kupanja povraća i/ili ima meku stolicu?

Razloga za paniku nema jer najčešći uzrok je gutanje mora. U tom slučaju psa stavite na privremenu dijetu. Postepeno mu dajte običnu vodu, a strogo je zabranjeno davati im poslastice. Ako simptomi ne prođu za jedan dan obavezno ga odvedite veterinaru.

Što ako se pas ne želi kupati u moru?

Ne forsirajte jer ne vole svi psi plivanje. Naprotiv neke pasmine ne znaju plivati ili to čine manje uspješno od drugih. Forsiranjem i 'ne daj bože' prisilnim kupanjem kod pasa možete izazvati anksioznost.

Gdje na kupanje? Popis plaža za pse

Fotografije vaših ljubimaca koji uživaju u kupanju u moru, rijekama ili jezerima šaljite OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...