Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pitanje za raspravu: Treba li vlasnika ovog psa optužiti?

None Foto: YouTube

Životinje su živa bića. Pozivamo vas da prilikom odabira ljubimca budete odgovorni. Odgovoran vlasnik ljubimca treba redovito šetati, čistiti, hraniti, voditi veterinaru....

Protiv vlasnika psa kojeg možete vidjeti u videu policija Santa Fea podigla je optužnicu za zlostavljanje životinja. 

Sumnjiči ga se da je psa mjesecima zanemarivao i izgladnjivao zbog čega je životinja izgubila najmanje 13 kilograma. Osim što su mu oduzeli psa vlasnika očekuje i kazna o kojoj se sud tek treba izjasniti. 

Ben Swan, glasnogovornik skloništa za napuštene i zlostavljane životinje iz Santa Fea rekao je medijima kako je pas koji im je povjeren na čuvanje iznimno iscrpljen i pothranjen.

- U ovakvo stanje pas nije doveden preko noći. Naš veterinar nakon pregleda je zaključio da je za toliki gubitak kilograma potrebno između tri i šest mjeseci – objašnjava Swan. 

Dodaje kako bi svi vlasnici čiji psi izgledaju bolesno obavezno trebali posjetiti veterinara i provjeriti što muči njihove ljubimce.

Što na sve to kaže vlasnik psa?

- Ja nisam zlostavljač životinja. Pas se razbolio i počeo gubiti kilograme. Hranio sam ga govedinom, konzerviranom hranom i svime čime sam mogao – izjavio je Michael Riggs, vlasnik psa.

Napominje kako je  ljubimca planirao odvesti veterinaru, ali za to nije imao novaca.

Ako uzmemo u obzir da je sve što navodi istina treba li ga ipak optužiti za zlostavljanje i zanemarivanje ljubimca?

Pozivamo vas da prilikom odabira kućnog ljubimca  budete odgovorni. Odgovoran vlasnik ljubimca treba šetati, čistiti, hraniti, voditi ga veterinaru...  

Vodič za buduće vlasnike ljubimaca!

Kako prijaviti zlostavljanje životinja?

Komentari (4)
  • Nekako baš ne vjerujem u priču vlasnika da nije imao novaca za veterinara,a ako je to i istina trebao je psa dati udomiti ili predati ovlaštenim osobama za zbrinjavanje životinja,ali kako bilo,dobro da su ovog jadnika pronašli i spasili.

    8. 11. 2013,   23:54
  • Naravno da ga treba kazniti! Malo je prazna ta priča da je štedio novac kako bi ga odveo veterinaru. Ne znam kako je imao srca gledati ga u takvom stanju. Psi su nevjerojatna stvorenja; i ovaj pas u ovakvom stanju ima snage mahati repom i veseliti se čovjeku! Nadam se da mu ga neće vratiti i da će se psu naći dom u kojem će biti pažen i mažen, jer psi jedino to zaslužuju za lojalnost i ljubav koju nam daju.

    9. 11. 2013,   12:42
  • Ta je priča prazna pa mogao je psa dati nekom od rodbine ili u skloniste

    10. 11. 2013,   18:37