Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pročitajte savjete kako smanjiti troškove za kućne ljubimce

None Foto: The Kennel Club©

Kako bi vlasnicima pomogla uštedjeti novac veterinarka i voditeljica emisije o kućnim ljubimcima dr. Katy Nelson donosi savjete kako štedjeti, a pomagati kućnim ljubimcima

Hrana za psa, sredstva protiv buha i krpelja, poslastice, ogrlica, povodac, igračke... Sve su to neophodne stvari koje svaki vlasnik mora kupiti svom psu. Neke svaki mjesec, a neke periodično. 

Dodamo li tome da psa treba cijepiti, a ako je bolestan i liječiti dolazimo do zaključka kako biti vlasnik kućnog ljubimca u vrijeme krize nije lagano, a niti jeftino. 

Kako bi vlasnicima širom svijeta pomogla uštedjeti novac veterinarka i voditeljica emisije o kućnim ljubimcima dr. Katy Nelson donosi korisne savjete kako štedjeti, a istovremeno pomagati kućnim ljubimcima. 

Bolje spriječiti nego liječiti

Većina vlasnika to zna, ali veterinara posjećuje tek kad se pas ozbiljno razboli. Troškovi liječenja tada su visoki. A sve se moglo izbjeći da su vlasnici bili samo malo oprezniji. 

Kako bi se izbjegli visoki troškovi liječenja Dr. Nelson vlasnicima savjetuje da ljubimce redovito štite od parazita poput buha i krpelja te da svoje pse barem jednom godišnje vode na opći veterinarski pregled. 

Zdrava hrana za pse

Također, pse bi trebalo hraniti isključivo kvalitetnom hranom koja zadovoljava dnevne fiziološke potrebe psa. 

Psi koji jedu zdravu hranu ( koja se može pripremati i kod kuće) zdraviji su i imaju manje potrebe za posjete veterinaru. 

Poslastice i igračke za pse

Najvažnije, uštedjeti možete izbacujući s popisa za kupovinu nepotrebne poslastice i igračke za pse. Vlasnici s jedne strane štede na kvalitetnoj hrani za pse, a s druge pretjeruju s kupovinom poslastica. 

Dovodi to do mnogih problema sa zdravljem psa, poput pretilosti. Vlasnicima koji ne mogu odoljeti da ljubimce ne hrane poslasticama Dr. Nelson savjetuje da iste naprave sami - u kućnoj radinosti. Zdravije su i jeftinije. 

Umjesto kupnje skupih igračaka preporučuje izradu istih. - Psima je važna interakcija s vlasnikom. Hoće li se igrati sa skupim igračkama iz pet shopa ili onima napravljenim od teniske loptice i istrošene čarape manje je važno - zaključuje dr. Nelson

Komentari (1)
  • Mislim da smo dobri i brižni vlasnici naših peseka.Kada su u pitanju troškovi,isto tako ne pretjerujemo u kupovanju igračaka,jer nađu oni sebi s čim će se igrati.Oni si članovi obitelji i tako se prema njima i ponašamo.

    25. 2. 2014,   16:30