Obavijesti

Ljubimci

Komentari 2

Životinje 'carinici' i 'policajci' dobivaju otkaze zbog krize

Životinje 'carinici' i 'policajci' dobivaju otkaze zbog krize
4

Tijekom 2011. u Velikoj Britaniji napušteno je 50 posto više pasa i mačka u odnosu na godinu ranije, a Dumovec je ljetos oborio rekord po broju napuštenih štenaca

VIDEO

Bailey, pas zadužen za carinski nadzor zaposlen u kanadskoj graničnoj službi dobio je otkaz. Razlog? Rezanje troškova! Zajedno s njim na burzu odlazi i njegov ljudski prijatelj. Unatoč tome što je njihova pseća postrojba uvrštena među 10 najboljih graničnih službi na svijetu prema pisanju Lifewithdogs.tv  uskoro bi, zbog globalne krize u potpunosti mogla biti ukinuta. U prilog tome govori odbijenica uprave koja nije pristala na molbu zaposlenika koji su u zamjenu za neotpuštanje kolega pristali na smanjenje plaća čime bi se pokrile rupe u proračunu. 

Nezaposleni širom svijeta mogu dobiti besplatnu hranu za svoje ljubimce

Za razliku od njih za koje još postoji nada pseći program rehabilitacije zatvorenika iz popravnog doma u Westvilleu već je ukinut. Zatvorenike se obučavalo za trenere pasa , a unatoč uspješnosti programa kroz koji je od 2008. prošlo 375 zatvorenika i više od 700 pasa, prema pisanju Heraldbulletin.com program je ukinut s obrazloženjem da to nije ispravno trošenje proračunskog novca. 

U SAD-u 2 posto manje ljubimaca

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Recesija je očito jača od dobrih namjera, a navedeni primjeri nisu jedini jer ne prođe tjedan u kojem svjetski mediji ne izvještavaju o kućnim ljubimcima i recesiji. Istraživanje Američkog udruženja veterinara (AVMA ) pokazalo je da se ukupni broj kućnih ljubimaca u SAD-u zadnjih šest godina smanjio za dva posto. U odnosu na razdoblje prije krize broj pasa u američkim kućanstvima smanjio se za tri posto,mačaka za devet posto , a najveći pad bilježe male životinje poput ptica ( 26 posto) i konja (33 posto). 

Masovno napuštanje životinja

Ništa bolja situacija nije niti u Europi. Blue Cross britanska organizacija koja se brine o napuštenim životinjama navodi podatak kako je u 2011. napušteno 50 posto više pasa i mačka u odnosu na godinu ranije. Glavni razlog je gubitak posla i krova nad glavom zbog čega su sami vlasnici postali beskućnici ili su morali preseliti u podstanare, a uvjetovano im je napuštanje životinja. Kakva je situacija u Hrvatskoj najbolje pokazuje podatak Skloništa za napuštene životinje grada Zagreba u kojem je tijekom ljeta bilo rekordan broj štenaca i odraslih pasa u povijesti skloništa.

Broj kućnih ljubimaca u SAD-u zadnjih šest godina smanjio se dva posto

I dok državne službe otpuštaju ljude i životinje, obični mali ljudi i udruge za zaštitu životinja, uz pomoć donatora širom svijeta otvaraju pučke kuhinje za kućne ljubimce. Jedna od takvih otvorena je sada već davne 2008. godine, a kroz nju su prošle tisuće pasa i mačaka.Hranu, igračke i ostalu opremu za pse i mace mogu dobiti beskućnici i nezaposleni. 

Pozitivan primjer

Za kraj jedan pozitivan primjer iz San Francisca koji je na human način odlučio riješiti problem napuštenih pasa, a i istovremeno smanjiti broj beskućnika s ulica. Umjesto da zarađuju prosjačenjem grad za čuvanje napuštenih pasa koji čekaju udomljenje beskućnicima daje tjednu plaću od 75 dolara i osigurava veterinarske troškove, povodac, igračke i hranu za pse.Svatko tko ulazi u pogram mora proći edukaciju, ali i detaljnu provjeru kako bi se dokazalo da je zdrav, nenasilan,nije sklon ovisnostima odnosno sposoban je brinuti se o životinjama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Evo kako usamljenost utječe na tijelo i psihu - nije bezazleno
JESTE LI USAMLJENI?

Evo kako usamljenost utječe na tijelo i psihu - nije bezazleno

Istraživanja pokazuju da, ako se netko osjeća usamljeno, njegovi bliski prijatelji i obitelj imaju 52 posto veću šansu da se i onu počnu osjećati usamljeno