Obavijesti

Ljubimci

Komentari 1

Sirova hrana za pse: Recepti za zdrave pseće poslastice!

Sirova hrana za pse: Recepti za zdrave pseće poslastice!
1

Mnogi od vas iznenadit će se kad vide da njihovi psi osim u štetnim ostacima ljudske hrane mogu uživati u kelju, mangu, bananama, jagodama, ananasu, kokosovoj vodi ...

VIDEO

Željeli si mi to priznati ili ne, ali većini naših ljubimaca od njihove hrane puno je zanimljivije ono što se nalazi u ljudskom tanjuru. 

Ljudska hrana za pse ne mora bit nezdrava, naprotiv mnoge namirnice poput voća i povrća mogu bit korisni za zdravlje vaših ljubimaca. 

Portal dogster.com donosi recepte za tri zdrava ljudska obroka koji će bit ukusni i psima. Riječ je o popularnim zelenim kašastim sokovima ( green smoothie). 

Mnogi od vas iznenadit će se kad vide da njihovi psi osim u štetnim ostacima ljudske hrane mogu uživati u kelju, mangu, bananama, jagodama, ananasu, kokosovom mlijeku, lanenom ulju i ostalim zdravim namirnicama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tropski smoothie s keljom

Namirnice: 1 smrznuta na kolutove narezana banana, devet kockica sirovog ananasa, kelj ( što više to bolje), žlica lanenog ulja, 1 šalica kokosove vode (može i obične)

Smoothie s maslacem od kikirikija

Namirnice: 150 g grčkog nemasnog jogurta, dvije žlice maslaca od kikirikija, 8 manjih jagoda ( može i zaleđenih), žlica javorovog sirupa ( može i meda)

Jagoda - mango - kelj smoothie

Namirnice: 2 šake smrznutog manga narezanog na sitne komade, 6 jagoda, kelj ( što više to bolje), žlica lanenog ulja, 2 dcl kokosove vode ( može i obične)

Osim navedenih namirnica možete koristiti većinu sezonskog zelenog povrća (zelena salata, blitva, kelj, špinat, brokula) i bobičastog voća ( kupine, maline, borovnice, jagode, ribizle). Namirnice su to pune vitamina i minerala koji ne mogu škoditi vašem psu.

Priprema:

Priprema obroka jednostavna je. Osim svježih namirnica sve što vam je potrebno za pripremu jest blender u koji treba staviti namirnice. Uređaj će napraviti svoje. Ako nemate blender povrće možete izmiksati s kvalitetnim blenderom.

Navedeni recepti nisu zamjena za redovitu hranu za vaše pse, ali pravo su osvježenje u vrijeme visokih temperatura. Poslužite ih u malim posudama ili prelijte po suhoj hrani za pse - kao zdravu poslasticu koja je puno zdravija od kupovnih poslastica ili ostatak sa stola. 

Zanima nas da li vaši psi vole sirovo voće i povrće? Imate li možda neki zdravi recept?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang