Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Smrdi, smrdi, užasno smrdi: Treba li i vašem psu 'orbit'?

Smrdi, smrdi, užasno smrdi: Treba li i vašem psu 'orbit'?
1

Više od 80 posto vlasnika zapostavlja higijenu zuba i usne šupljine pasa. Krajnji rezultat je smrdljiv zadah, ali to je kad su bolesti zuba kod pasa najmanji problem

VIDEO

Smrdi li vašem psu iz usta, toliko da ste poželjeli kupiti mu 'orbit' odnosno neko sredstvo koje uklanja neugodne mirise? Niste jedini. Naprotiv, prema pisanju portala PetMD.com  više od 80 posto vlasnika zapostavlja higijenu zuba i usne šupljine svojih pasa. 

Djelomično su za to krivi i proizvođači dehidrirane hrane koji tvrde da njihove granule čiste pseće zube. Vjerojatno djelomično čiste, ali nedovoljno da bi se sa zuba uklonile sve nečistoće.

Rezultat toga su karijesi, kamenci, plakovi, gingivitisi, upale desni i mnoge druge bolesti čiji krajnji rezultat je smrad iz usta. 

Naravno, kao i ljude koji imaju sve navedene probleme i pse sve navedeno smeta, a često i boli. Ako vas je ikad bolio zub znate o čemu pišemo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, kad su bolesti zuba i usne šupljine u pitanju  loš zadah je najmanji problem. Toksini koji se javljaju kao posljedica bolesti usne šupljine apsorbiraju se u krvotok psa. Tako da  problemi sa zubima često uzrokuju bolesti drugih organa ( srca, jetre, bubrega ).

Simptomi problema sa zubima

Kod pasa koji imaju problema sa zubima najčešće se javljaju slijedeći simptomi: žučkaste naslage na zubima, krvarenje zubnog mesa, teško žvakanje i odbijanje tvrde hrane i naravno smrad iz usta.

Kao i većina problema kod pasa dugovi na naplatu dolaze kad pas uđe u određene godine kad je liječenje puno rizičnije jer postoji mogućnost da se pas nakon anestezije više ne probudi.

Zato je prevencija jedino sigurno rješenje. Prilikom prvog posjeta veterinaru savjetujte se oko higijene zuba ( pranje istih). 

Kao kod male djece, tako i kod pasa treba stvoriti naviku pranja zuba jer što će pas bit stariji pas će teže prihvaćati pranje zuba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....