Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šokantni rezultati istraživanja: Znate li što jedu vaši ljubimci?

None Foto: Željko Hladika/24sata

Od 17 hrana za ljubimce podvrgnutih DNA analizi koju su proveli znanstvenici iz Notthinghama njih 14 sadržavalo je meso koje nije navedeno na deklaracijama

Od 17 hrana za kućne ljubimce, konkretno pse i mačke podvrgnutih DNA analizi koju su proveli znanstvenici sa Sveučilišta u Notthinghamu čak njih 14 sadržavalo je meso koje nije navedeno na deklaracijama hrane za pse i/ili mačke, piše Daily Mail.

Istraživanjem je obuhvaćeno 10 hrana za pse i 7 hrana za mačke. Generalno gledajući u hranama je, iako nije bila navedena na deklaracijama najčešće bila zastupljena piletina i svinjetina te govedina. 

Primjerice na konzervi hrane za pse s okusom govedine, govedine je bilo samo 15 posto, piletine je bilo najviše (63 posto), dok je ostatak bilo meso svinje.

Prema pisanju britanskih medija riječ je o najpopularnijim proizvođačima čija se hrana prodaje na tržištu Velike Britanije.

Iako su svi proizvodi bili su zdravstveno ispravni i u skladu sa zakonom ovo istraživanje pokazalo je da proizvođači hrane za kućne ljubimce često nisu iskreni prema kupcima što je posebno opasno za pse i mačke koje pate od alergija na hranu.

Kako smo već pisali slično istraživanje, ali s testiranjem suhe hrane za pse već je provedeno. Pročitajte rezultate tog istraživanja.

Komentiraj, znaš da želiš!