Obavijesti

Ljubimci

Komentari 1

Tajni život mačaka: Da li znate što ljubimci rade iza vaših leđa

Tajni  život mačaka: Da li znate što ljubimci rade iza vaših leđa
1

Kako bi otkrili 'tajni život mačaka' ekipa snimatelja pomoću GPS ogrlica i minijaturnih kamera 'instaliranih' na životinje sedam dana pratila je život 50 mačaka

VIDEO

Osmogodišnji mačak Claude stalno je na dijeti, ali ipak ima viška kilograma. Zašto je to tako njegova vlasnica Henrietta Mulner otkrila je tek nedavno zahvaljujući neobičnom istraživanju.

Zašto se Claude udebljao?

O čemu se radi? Kako bi otkrili 'tajni život mačaka' ekipa snimatelja i istraživača pomoću GPS ogrlica i minijaturnih kamera 'instaliranih' na životinje sedam dana pratila je život 50 mačaka koje žive u engleskom selu Surrey Shamley Green. Na identičan način prate se divlje životinje u Africi.

Kako piše DailyMail.com tako je otkrivena tajna gore spomenutog mačka Claudea. Čim padne večer on se iskrada iz svoje kuće i kreće u akciju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kroz stražnja vrata poput lopova šulja se u susjedovu kuću tražeći ostatke hrane. Claude također voli loviti miševe i odmarati u dvorištu. Sve to dok njegova vlasnica misli da je njezin mačak ustvari 'na dijeti'.

Rezultati istraživanja

Generalno otkriveno je da su sve mačke imale sličan obrazac ponašanja. Od kuće su odlazile uvijek u isto vrijeme, nisu se previše udaljavale od kuće.

 Izuzetak je bio mačak Sooty koji je svaki dan prelazio više od tri kilometra. 

Iako su mačke obuhvaćene istraživanjem tijekom svog tajnog života izbjegavale međusobne sukobe bilo je i toga, a osim međusobno bilo je sukoba mački s lisicama.

Njegova, kao i priče drugih mačaka prikazane su u novom BBC-evom dokumentarcu 'Horizon: The Secret Life of the Cat' koji će iznenaditi mnoge vlasnike mačaka. 

Osim snimljenog dokumentarca BBC je otvorio internetsku stranicu sa snimkama i kartom koja prikazuje kretanje mačaka. Pogledati je možete OVDJE

Znate li zaista što vaše mačke rade iza vaših leđa?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.