Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trovanje ljubimaca: 580 pasa uginulo od poslastica iz Kine

None Foto: Zooportal.hr

Prvi put na američkom tržištu otrovne poslastice pojavile su se još 2007. godine, a neke od njih već su i zabranjivane, ali očito se prodavači nisu pridržavali zabrana

Pet stotina i osamdeset kućnih ljubimaca uginulo je, a njih više tisuća još uvijek se bori s posljedicama tajanstvene bolesti uzrokovane jedenjem psećih poslastica. 

Kako piše latime.com američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) upozorila je vlasnike da kod davanja poslastica svojim ljubimcima budu oprezni, pogotovo ako im daju poslastice uvezene iz Kine. 

- Ako kod ljubimaca primijetite simptome poput bezvoljnosti, smanjenog apetita, proljeva, povraćanja, učestalog mokrenja i krvavog mokrenja/stolice pod hitno se obratite veterinaru - piše u upozorenju Agencije.

Točan uzrok pojavljivanja bolesti još se ne zna, ali u nekim od ukupno 1200 testiranih uzoraka poslastica primijećene su manje količine antibiotika. Uglavnom radi se o poslasticama s okusima piletine, patke, batata i sušenog voća.

 Prvi put na američkom tržištu pojavile su se još 2007. godine, a neke od njih već su i zabranjivane, ali čini se da se prodavači nisu pridržavali zabrana. 

Dovelo je to do trovanja više od 3600 pasa i desetak mačaka, Nažalost, u 580 slučajeva psi su uginuli.

Komentiraj, znaš da želiš!