Obavijesti

Ljubimci

Učinite dobro djelo: Pomozite napuštenim psima i mačkama

Učinite dobro djelo: Pomozite napuštenim psima i mačkama
6

Novac koji ste mislili potrošiti na poklon za ljubimca donirajte psima i mačkama koji nisu bili te sreće da postanu ljubimci, već su završili u azilima za napuštene životinje

VIDEO

Psi, mačke, zamorci i ostale vrste životinja za većinu vlasnika već dugo nisu tek 'kućni ljubimci', već ravnopravni članovi obitelji. Kao takvi mnogi od njih dobit će iznenađenje ispod božićnog drvca.

Napuštenim životinjama potrebna je pomoć

Iako nam je drago da sve više ljudi shvaća da i životinje ima osjećaje mislimo da ćete vašem psu najveći blagdanski poklon bit vi odnosno činjenica da će ga provesti s vama u igri i veselju.

Novac koji ste mislili potrošiti na poklon za ljubimca donirajte psima i mačkama koji nisu bili te sreće da postanu ljubimci, već su završili u skloništima za napuštene životinje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Takvih životinja širom Hrvatske ima na tisuće, a volonterima koji o njima skrbe svaka pomoć je dobrodošla. 

Naravno, nije novac jedino što treba onima koji skrbe o napuštenim ljubimcima. Možete im pomoći volontiranjem, dekama, hranom... 

Popis udruga i kako im možete pomoći?

Udruga Noina Arka Zagreb

Noina arka brine o napuštenim, ranjenim, zlostavljanim, odbačenim i skotnim životinjama. Ima više načina na koji se možete uključiti i pomoći: 

Članstvom - Kako pomoći?

Sponzorstvom - Kako postati sponzor?

Volontiranjem - Kako volontirati u azilu i stacionaru?

Udomite psa ili mačku

Društvo za zaštitu životinja Rijeka

U tijeku je akcija prodaje kalendara. Kalendare je moguće kupiti u Rijeci, ali i naručiti za dostavu poštom (cijena 40 kn za zaposlene, 20 kn za nezaposlene, umirovljenike, učenike i studente). 

U slučaju slanja poštom treba uplatiti cijenu + 10 kn za poštarinu. Narudžbe primamo na mail: mail@zz-rijeka.org ili na tel. 095 556 5710.

Uz to primamo i donacije u hrani, rabljenim dekicama, a trebaju nam i kockaste bale slame da zagriju psiće u nadolazećim hladnijim danima (tijekom zime se potroši cca 50 kockastih bala slame koju u Rijeci ne možemo nabaviti).

Pse koje udomljavaju redovito objavljuju na Facebook profilu, a zainteresirani udomitelji mogu se javiti i na br. telefona 095 556 5710

Volonteri u azilu uvijek su potrebni. 

Volonter može postati svaka odgovorna osoba koja voli životinje i želi raditi uz dogovore i prema uputama iskusnijih volontera. 

Većina volontera dolazi u azil jednom tjedno, a radni dan ponekad potraje i 8 sati (svaki volonter može ostati koliko mu odgovara, ali uz prethodni dogovor s ostalim volonterima koji moraju znati na koga koliko mogu računati).

Više informacija na stranicama Društva

Prijatelji životinja Čakovec

Na našim web stranicama www.prijatelji-zivotinja.org građani se mogu uključiti u naša dva aktivna projekta - Projekt 1000 kumova za 1000 šapica i program kumstva Prijatelji za prijatelje

Kroz te projekte mogu postati kumovi nekom od naših pasa ili kumovi našem skloništu. Sva skupljena sredstva idu za plaćanje veterinarskih troškova.

U tijeku je i prodaja kalendara za 2015.

Kako donirati?

Gdje i kako udomiti psa?

Volonteri su nam uvijek potrebni i to mogu biti punoljetne osobe koje žele pomoći u našem radu, a ako imaju manje od 18 godina onda to mogu uz nadzor punoljetne osobe, roditelja ili skrbnika.

Info: www.prijatelji-zivotinja.org

Udruga Pobjede Osijek

U četvrtak 11.12. (20 sati) u kinu Europa Osijek održat će se promocija kalendara. Kalendar možete dobiti u zamjenu za donaciju od 40 kuna. Nakon promocije moći ćete ga pronaći:

OSIJEK

- u Azilu 

- u svim ograncima Gradske i Sveučilišne knjižnice

- u vet.ambulantama - Fury / Dr.Doolitle / Vet.stanica Osijek 

- info pult Portanove

ZAGREB

- ured Prijatelja Životinja, Jurišićeva 25

- Octopus piercing studio, Gundulićeva 37/1

ONLINE NARUDŽBE: inbox Azil Osijek-volonteri, ili pobjede@gmail.com

Za sve koji nisu uspjeli osobno se uključiti u akcije Udruge, a voljeli bi pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun udruge POBJEDE: IBAN HR8823400091110405854

Više informacija: www.pobjede.hr

Sklonište za napuštene životinje grada Zagreba - Dumovec

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba postoji od siječnja 2001. godine. Smješteno je u Dumovcu na istočnom rubu grada. 

Za sve upite o udomljavanju možete pisati na udomljavanje.azil@gmail.com

Želite volontirati u Dumovcu? PRIJAVITE SE

Napuštenim životinjama možete pomoći i donacijom, a zauzvrat ćete dobiti prigodan poklon! Popis poklona i upute za doniranje

U tijeku je prodaja kalendara Zagrebačke njuške - cijena 50 kuna!

Udruga Šapica Zaprešić

Ove godine udruga Šapica Zaprešić nalazi se u posebno teškoj situaciji zbog toga što istovremeno brine o psima i mačkama koje ima na skrbi i vodi cjelokupni postupak koji je potreban za izgradnju i registraciju novog skloništa. 

Građani nam mogu pomoći na razne načine, kao što su na primjer donacije za naše štićenike (hrana za pse i mačke, mačji pijesak, igračke i sl.), novčane donacije za kastracije, građevinski materijal i njegov transport, građevinski radovi, te financijska pomoć za plaćanje istog. 

Zbog toga što se sve ulaže u skrb o štićenicima i gradnju novog skloništa, Udruga nije izdvojila sredstva za izradu kalendara, šalica, majica i sl., ali smo osmislili program "Pokloni donaciju" - svatko može uplatiti na naš račun 165 kn (150 + 15 za troškove poštarine) te za tu donaciju dobiti unikatnu "Potvrdu o poklon donaciji" koju poklanja osobi u čije ime je donacija uplaćena. 

Tražite li volontere i tko može postati volonter?

Volonteri su nam uvijek dobrodošli. Tražimo ljude različitih struka i profila, na primjer za rad na gradilištu, na kompjuteru i internetu, a trebamo i one koji su spremni uzeti pse i mačke na privremeno čuvanje. 

Više informacija kako pomoći Šapicama pročitajte na njihovim web stranicama

Ako se vaša udruga ne nalazi na popisu, a željeli bi pozivamo vas da nam se javite na ljubimci@24sata.hr 

Na e-mailove osoba koje se ne žele predstaviti punim imenom, prezimenom i ostalim provjerljivim podacima ne odgovaramo.

Napomena za kraj:

Danas, u petak 5. prosinca obilježava se Međunarodni dan volontera.

Ljubimci.24sata.hr kao portal za vlasnike kućnih ljubimaca tim povodom napravio je vodič kako pomoći napuštenim psima i mačkama, ali to ne znači da ne podržavamo da primjerice pomognete i ljudima kojima je pomoć također potrebna. 

Naprotiv, mnogi volonteri koji skrbe o životinjama istovremeno pomažu i beskućnicima, nezaposlenima i ostalim socijalno ugroženim kategorijama.

Svima vama koji volontirate i pomažete da drugima bude bolje čestitamo vaš dan!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje