Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vrućine prijete životinjama bez vlasnika! Pomognite im da žive

None Foto: Nel Pavletić/PIXSELL 8

Osim hrane psima i mačkama nekoliko puta dnevno treba dati svježe vode. Vodu im postavite u hlad, a kako bi što duže ostala svježa u nju možete staviti kockice leda

Prognostičari najavljuju pakleno ljeto. Vrućine i opasnosti o kojima smo pisali OVDJE posebno prijete napuštenim psima i mačkama koje su osuđene na preživljavanje. 

Također, ugrožene su i druge životinje poput ptica koje bi zbog suša mogle ostati bez potrebne hrane, a pogotovo vode za piće. 

Pozivamo vas da im pomognete. Kako?

Psi i mačke

Ako ste vlasnik psa ili mačke dovoljno je hranu od vaših ljubimaca podijeliti s životinjama koje je netko napustio. Najbolje im je davati dehidrat jer se namirnice poput salame, mlijeka, pašteta i sličnih na suncu se jako brzo kvare. 

Osim hrane psima i mačkama nekoliko puta dnevno treba dati svježe vode. Vodu im postavite u hlad, a kako bi što duže ostala svježa u nju možete staviti i leda.

Ptice

Pticama možete pomoći tako da ih nahranite svim vrstama sjemenki, a posebno hranjive su zob i sjemenke suncokreta. Možete im dati voće: kruške, jabuke, grožđe, banane. Kruh nije zdrav za ptice, ali bolje išta nego ništa. Kruh za ptice neka bude što sitnije razmrvljen. 

Osim krutih namirnica i pticama treba osigurati vodu za piće i kupanje. Sve navedeno stavite u hlad te izvan dosega mačaka i ostalih prirodnih neprijatelja ptica.

Kako pomagati ostalim divljim životinjama? Opširnije

OVDJE pročitajte korisne ljetne savjete za vlasnike kućnih ljubimaca!

Imate li mogućnosti OVDJE možete udomiti psa ili mačku!

Komentari (2)
  • Kad vidim kako pojedini vlasnici zavežu psa na lanac dužine jedva dva metra i drže ga na suncu, a imaju ogromno dvorište, uh

    10. 7. 2013,   18:59
  • Gibbs:@ U pravu si,ili moj primjer,kada ih ostave u drugom dvorištu i ne pogledaju kako su,puni buha,voda zelena i bez hrane.!

    22. 7. 2013,   21:31