Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zaštita životinja: Promoviraju li udruge zaista prava životinja?

None Foto: YouTube 6
<div> <object width="504" height="321" ><param name="movie" value="http://www.cbc.ca/video/swf/UberPlayer.swf?state=sharevideo&clipId=2385665115&width=480&height=322" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.cbc.ca/video/swf/UberPlayer.swf?state=sharevideo&clipId=2385665115&width=480&height=322" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="504"height="321" /></object> </div>

PETA, najpoznatija organizacija za zaštitu životinja koja se proslavila provokativnim reklamama nedavno je optužena da je u zadnjih 11 godina ubila 29 tisuća životinja

Zašto jedne volimo, a druge jedemo? Moto je kampanje koju promovirajući vegetarijanstvo u Kanadi provodi organizacija 'Mercy of Animals'. 

Provokativna kampanja

- Pokušavamo ljude educirati da su krave, kokoši i svinje jednako inteligentne i druželjubive kao i životinje poput pasa i mačaka koje redovito držimo kao kućne ljubimce - rekao je za portal cbc.ca Stephane Perrais, direktor navedene organizacije.

Reklamna kampanja traje već četiri dana, a kanadski mediji nazivaju je provokativnom. 

Zaštita životinja ili...

PETA, najpoznatija svjetska organizacija za zaštitu životinja koja također provocira sličnim reklamama nedavno je optužena da je u zadnjih 11 godina ubila 29 tisuća životinja. To su i priznali uz izgovor da nisu imali drugog izbora.

U galeriji iznad članka donosimo najpopularnije reklame 'za prava životinja'. 

Zanima nas vaše mišljenje

 Da li se udruge/organizacije koje ih snimaju zaista bore za prava životinja ili im je primarni cilj promovirati sebe i svoj rad?

Naime, mnoge manje medijski eksponirane udruge širom svijeta ne troše novac na snimanje skupih reklamnih kampanja već  svaki novčić  troše na hranu i lijekove za  životinje. 

Komentari (1)
  • Ne,nije ti za mene.! Odustala sam od gledanja,žao mi je.! Užas.1

    17. 5. 2013,   18:03