Obavijesti

Mitsubishi Motors pomaže očuvanju prirodnog okoliša

Mitsubishi Motors pomaže očuvanju prirodnog okoliša
4

Pridružite se sutra volonterima Mitsubishija koji će pomoći saniranju otpada na lokaciji NP Medvednica. Nakon akcije okrijepite se grahom i dobrom zabavom!

Vozila koja koriste električni pogon ekološki su prihvatljiva, energetski učinkovita, a istodobno udobna i sigurna za putnike. Većina parkova prirode i nacionalnih parkova u Hrvatskoj prepoznala je prednosti inovativne tehnologije koju Mitsubishi Motors koristi u izradi električnih vozila i-MiEV i plug-in hibridnih električnih vozila Outlander PHEV. Ukupan broj Mitsubishi Motors vozila u zaštićenim područjima danas iznosi 29 jedinica, od čega je 8 električnih vozila i-MiEV, a ostalih 21 su plug-in hibridna električna vozila Outlander PHEV.

U zadnjih godinu dana vozila i-MiEV pomažu u očuvanju prirodnog okoliša u Parkovima prirode Medvednica, Kopački rit, Lonsko polje, Papuk i Vransko jezero te u Nacionalnim parkovima Brijuni, Krka i Mljet.

Outlander PHEV svojim performansama i 4WD pogonu odgovara svakom terenu, što je idealno za korištenje u Nacionalnim parkovima Mljet, Krka, Sjeverni Velebit, Brijuni i Risnjak. Takve prednosti koriste i u Parkovima prirode Medvednica, Kopački rit, Papuk, Velebit, Vransko jezero i Telaščica.

Navedena nabava električnih i plug-in hibridnih električnih vozila predstavljaju mjere iz projekta ZELENA LINIJA kojim se subvencionira zamjena vozila na konvencionalan pogon i nabava ekoloških vozila u zaštićenim područjima, odnosno u nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Na taj način potiče se korištenje vozila na električni pogon kako bi se smanjila emisija CO2 te očuvao zaštićeni prirodni okoliš. Osim toga, Mitsubishi Motors koristi tehnološke inovacije za dodatnu izolaciju od buke i vibracija, što je izvanredni razlog za korištenje takvih vozila u ekološki osjetljivim područjima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Treba napomenuti da se u zaštićenim područjima, usporedo s nabavom ekoloških vozila, krenulo i s postavljanjem javnih punionica za električnih vozila. Na taj način potiče se i lokalno stanovništvo na korištenje vrhunske tehnologije koja minimizira štetan utjecaj na okoliš. Da su koristi mnogostruke, jasno proizlazi iz zaključka kako se implementacijom mjera energetske učinkovitosti uvelike smanjuju eksterni troškovi prometnog sektora u segmentu onečišćenja okoliša, buke, zagušenja, klimatskih promjena te prometnih nesreća.

Mitsubishi Motors pomaže i projektu Velika EKO akcija u sklopu kojeg vas pozivamo da se pridružite volonterima Mitsubishija koji će u subotu 7. studenog pomoći saniranju otpada na lokaciji NP Medvednica. Informacije o akciji potražite na specijalu Velika EKO akcija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu