Obavijesti

Najjača revija dobrog filma u kinu Cineplexx Centar Kaptol!

Najjača revija dobrog filma u kinu Cineplexx Centar Kaptol!
9

Šesta po redu MAXtv Filmomanija – revija dobrog filma ove se godine održava ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol u razdoblju od 20. do 30. rujna.

Tijekom punih 11 dana revije bit će prikazana sveukupno dvadeset i tri filma, a ono što ovu reviju čini uvjerljivo najjačom do sada je svakako činjenica da će na njoj gledatelji imati priliku vidjeti pobjednike sva tri najznačajnija međunarodna filmska festivala: Ljubav (r. Michael Haneke) – pobjednik Cannesa, Cezar mora umrijeti (r. braća Taviani) – pobjednik Berlina i  Faust (r. Aleksandr Sokurov) – pobjednik Venecije.

Ovogodišnja MAXtv Filmomanija donosi pravu all-star redateljsku postavu, budući će se između ostalih prikazati i novi filmovi Kena Loacha (Danak anđelima – dobitnik nagrade žirija na ovogodišnjem Canneskom festivalu), Francisa Forda Coppole (Između svjetova), Jacquesa Audiarda (Hrđa i kost s Marion Cotillard u glavnoj ulozi) , Todda Solondza (Tajni adut), Istvana Szaba (Vrata s Helen Mirren u glavnoj ulozi), Jonathana Demmea (Putovanja Neila Younga) i mnogih drugih.

Od samih filmova svakako se moraju izdvojiti Sveti motori – prikazan u službenoj konkurenciji ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu te dobitnik nagrade mladih, redatelja Leosa Caraxa (definitivno najluđi , a po mišljenju mnogih i najbolji film Canneskog festivala); Fusnota – dobitnik nagrade za najbolji scenarij na filmskom festivalu u Cannesu te nominiran u kategoriji najboljeg stranog filma za prestižnu nagradu Oscar redatelja Josepha Cedara; Tabu – dobitnik nagrade Alfred Bauer te FIPRESCI nagrade (nagrada kritike) na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu redatelja Miguela Gomesa; Sestra – dobitnik nagrade Srebrni medvjed na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu redateljice Ursule Meier; Ovo mora biti pravo mjesto – dobitnik nagrade Ekumenskog žirija na filmskom festivalu u Cannesu redatelja Paola Sorrentina, sa Seanom Pennom u glavnoj ulozi.

Dva puta nominiran za glumačkog Oscara, Ralph Fiennes, prošle se godine predstavio publici svojim redateljskim debijem – filmom Koriolan koji je također jedan od dragulja ovogodišnje MAXtv Filmomanije 6. Uz njega svakako treba spomenuti i pobjednika Pulskog filmskog festivala te dobitnika nagrade za najboljeg debitanta – film Pismo ćaći redatelja Damira Čučića. Ljubitelji kvalitetne glazbe također će doći na svoje, jer se u sklopu revije prikazuje i glazbeni dokumentarni film Putovanja Neila Younga hvaljenog redatelja Jonathana Demmea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S festivala u Sundanceu nam premijerno stižu filmovi Celeste i Jesse zauvijek redatelja Leeja Tolanda Kriegera i dobitnik nagrade Alfred P. Sloan, film Robot i Frank u kojem glavne uloge igraju Frank Langella, James Marsden, Liv Tyler i Susan Sarandon. Whit Stillman se vraća nakon 13 godina pauziranja od režije filmom Djevojke u nevolji (prikazanom u službenoj konkurenciji festivala u Veneciji), Juliette Binoche je u naslovnoj ulozi u filmu Elles (prikazan na ovogodišnjem festivalu u Berlinu), a na reviji će biti prikazani i trileri Žena iz petog okruga s Ethanom Hawkeom i Kristin Scott Thomas, te  Vrisak iz druge sobe sa  Noomi Rapace.

Prikazat će se i omnibus 7 dana u Havani u kojem su segmente režirali Benicio Del Toro, Pablo Trapero, Gaspar Noé, Laurent Cantet, Julio Medem, Elia Suleiman i Juan Carlos Tabío.

Već tradicionalno, projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 20. do 30. rujna s početkom u 16:00, 19:00 i 21:00 sati. Više informacija o filmovima, raspored projekcija i rezervacije ulaznica su dostupne na službenoj stranici revije: www.filmomanija.hr, te na službenoj stranici kina: www.cineplexx.hr.

Ulaznice se nalaze u pretprodaji na blagajnama kina.

Kompletan popis filmova revije MAXtv Filmomanija 6:

7 dana u Havani / 7 dias en la Habana - Benicio Del Toro, Pablo Trapero, Gaspar Noé, Laurent Cantet, Julio Medem, Elia Suleiman i Juan Carlos Tabío
Celeste i Jesse zauvijek / Celeste and Jesse Forever – Lee Toland Krieger
Cezar mora umrijeti / Cesare deve morire – braća Taviani
Danak anđelima / The Angel's Share – Ken Loach
Djevojke u nevolji / Damsels in Distress – Whit Stillman
Elles / Elles – Malgorzata Szumowska
Faust / Faust – Aleksandr Sokurov
Fusnota / Hearat Shulayim – Joseph Cedar
Hrđa i kost / De Rouille Et D'os – Jacques Audiard
Između svjetova / Twixt – Francis Ford Coppola
Koriolan / Coriolanus – Ralph Fiennes
Ljubav / Amour – Michael Haneke
Ovo mora biti pravo mjesto / This Must Be the Place – Paolo Sorrentino
Pismo ćaći – Damir Čučić
Putovanja Neila Younga / Neil Young Journeys – Jonathan Demme
Robot i Frank / Robot & Frank – Jake Schreier
Sestra / L'Enfant D'en Haut – Ursula Meier
Sveti motori / Holy Motors – Leos Carax
Tabu / Tabu – Miguel Gomes
Tajni adut / Dark Horse – Todd Solondz
Vrata / The Door - István Szabó
Vrisak iz druge sobe / Babycall - Pål Sletaune
Žena iz petog okruga / La Femme Du Veme – Pawel Pawlikowski 

Vidimo se na MAXtv Filmomaniji 6 u kinu Cineplexx Centar Kaptol!

Generalni pokrovitelj: Hrvatski Telekom

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.