Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Narodni roštilj i na sunčanoj rivi uz ukusne riba-pljeskavice

None Foto: PiK

Ekipa Narodnog radija na 'Narodnom roštilju uz PIK', samo za Dalmatince pekla je pljeskavice u obliku ribe, a predvodnik ludog provoda bili su simpatični Bepo Matešić i David Ricov

Uhvatili su se tako u koštac s ovim nelakim zadatkom i pokazali svojim sugrađanima kako i miješano meso može biti riblje! Odmah po dolasku Bepo Matešić stavio je pregaču i naglasio: 'Kada me vidi žena odmah će me tražiti rastavu, zadnji put sam kuhao prije 30 godina! Niti 'jaja lešo' ne znam napraviti, a sada sam se na fešti Narodnog radija pretvorio u pravog kuhara!' Šjor Bepo je naglasio kako Dalmatincima želi pokazati kako i uz čevape i pljeskavicu može dobro 'kliznuti' jedna bevanda.

I doista, ni hrane ni pića, a bome ni dobre zabave nije nedostajalo, borilo se za vrijedne nagrade, potezalo konop, natjecalo u nošenju čaše na tacni, skakalo u vrećama te najbitnije, borilo za titulu najboljeg roštilj majstora u Zadru. U ovoj nenadmašnoj atmosferi David Ricov priznao je kako ga je šjor Bepo uspio malo iskvariti te da uživa u društvu žena, iako je oprezan jer su današnje mlade djevojke puno opasnije od onih s kojima je Bepo nekad imao posla.

Vijest o pljeskavici u obliku ribe brzo se proširila gradom, pa je brand manager Cromarisa, Lovre Peraić, požurio na mjesto događaja kako bi se uvjerio što to PIK sprema njegovim sugrađanima te se posavjetovao s voditeljem promocija PIK-a, Ivanom Javorom.

Klapa Kadena, koja je prije dvije godine u Zadru zapjevala i s legendarnim Carrerasom,svojim je nastupom dodatno poboljšala atmosferu koja je kulminirala odvažnim breakdance showom u pregači, koji je upriličila jedna od ekipa koja se natjecala u pečenju roštilja.

Branko Ognjenović i Bepo susretljivo su i puni žara objašnjavali znatiželjnom Saši Lozaru i njegovoj suvoditeljici Adrijani Tolj kako najbolje pripremiti odličan roštilj pa se razgovaralo o 'garbunu' i bukovu drvu, a na kraju i lozi, na što je simpatični Saša samo rekao: 

Sviđa mi se ova priča s lozom, samo na lozu dodaš slovo 'r' i dobiješ Loza-ra!

Na roštilju se pojavio i Jadranko Ključanin, popularno zvani 'zadarski modni mačak' koji je naglasio kako ne želi da mu slava udari u glavu te da je strastveni kuhar.