Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 9

4 opcije bez kojih ne možemo zamisliti svoj boravak na plaži

Powered by Vip

4 opcije bez kojih ne možemo zamisliti svoj boravak na plaži
1

Temeljito se pripremite za ljetno uživanje na plaži jer ne želite valjda da vam izostanak nekog od ključnih detalja pokvari planove i raspoloženje. Evo četiri napomene koje vam mogu pomoći u tom zahtjevnom zadatku

Dok nestrpljivo iščekujemo dan kad ćemo se slavodobitno, bijeli kao sir, pojaviti na plaži, ozbiljno i studiozno poput vojnog zapovjednika pred bitku planiramo što nam sve tamo može zatrebati. Dobra priprema osigurat će nam nesmetano uživanje na plaži i sve to razmišljanje ne pada nam teško jer istraživanja pokazuju da smo od svih stadija putovanja najsretniji baš u doba pripreme. Da se vratimo na bitno, na početku planiranja valja odrediti prioritete, stvari bez kojih na plaži ne možemo. Evo četiri prijedloga.

Cool hot spot

Hrvatski zavod za javno zdravstvo preporučuje izbjegavanje prekomjernog sunčanja od 11 do 16 sati te odabir zaštitnog faktora koji je primjeren vašem tipu i fototipu kože. Ako ćemo biti odgovorni i disciplinirani pa poslušati liječničke preporuke (što hoćemo, takvi smo), blizu plaže moramo pronaći mjesto gdje ćemo se skloniti od sunca. Dakle, krenite u potragu za šumicom, sjenovitim mjestom, kafićem u debelom hladu i sličnim utočištima onih koji su pretjerali sa sunčanjem i onih koji pomno čuvaju svoj besprijekoran ten. Hladu će se razveseliti i naš mobitel, tj. neće se pregrijati i prestati raditi, pa ćete moći nastaviti veselo postati svoje umjetničke fotografije i vrckave komentare na društvenim mrežama i tako izazivati zavist svih koji su na radnom mjestu.

via GIPHY

Dodatne gige

Doduše, za nesputano korištenje društvenih mreža neće vam biti dovoljan hladan, suh i napunjen mobitel, nego i dovoljna količina podatkovog prometa. Ne računajte da ćete na gradskoj plaži, a kamoli u zabačenoj uvali, imati (dobar) Wi-fi signal, stoga se radije uzdajte u mobilne mreže i aplikacije osigurajte si dovoljno gigabajta. Osim za praćenje i aktivno sudjelovanje na društvenim mrežama, oni će vam trebati i da konačno pročitate sve članke koje ste odavno zabilježili, uveselite klince streamingom omiljenog crtića, pogledate pokoji spot s YouTubea itd.

via GIPHY

Karte, lopta, luftić

Čak i ako ste zagriženi geek koji sa sobom uvijek nosi svu silu gadgeta ili ste potpuni antitalent za sport, na plaži i u društvu popustit ćete pod psihosocijalnim pritiskom i dodavati se loptom ili barem zaigrati pokoju kartašku igru, papirnatim (ne digitalnim) kartama. Rezultati, taktike pojedinih igrača te tko se ljutio kad je izgubio prepričavat će se u vašem društvu još godinama.

Da biste bili primijećeni na plaži i izgledali atraktivnije na fotografijama (i malo si potpomogli u održavanju nad površinom), nabavite uočljiv luftić. Napuhani plamenci i labudovi kupali su se s nama prošle godine, stoga prije kupnje provjerite što je ove godine u trendu da vam loš izbor ne utječe na društveni ugled.

via GIPHY

Šećer na kraju? Sladoled!

Plaža i sladoled slažu se kao špek i luk, jagode i šlag, sami nastavite niz. Neka vas vaša pratnja navigira najkraćim putom do željene plaže, a vi usput skenirajte teren te nastojite uočiti i zapamtiti lokaciju punktova s raznim osvježenjima i sladoledom. Možda će vas optužiti da se nekonstruktivni prilikom životno važnog izbora mjesta za polaganje ručnika, ali ćete biti glavna faca i spasilac kad netko iz vašeg društva poželi sladoled ili neko drugo osvježenje.

via GIPHY

Ovog ljeta u svakoj situaciji uživajte uz nove ljetne opcije s puno giga. Aktiviraj ljetnu opciju za Vip pretplatnike s 120 GB i troši ih sve do 30. rujna. Više informacija pogledajte ovdje.

Powered by Vip

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9
VIDEO

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba
KAMO ZA PRAZNIK RADA?

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik organizira bogat zabavni program i vrhunske mesne i riblje specijalitete

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno