Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 64

5 razloga zašto ne biste trebali sušiti svoju odjeću vani

Powered by Electrolux

5 razloga zašto ne biste trebali sušiti svoju odjeću vani

Iako rublje najčešće sušimo na užetu usred dvorišta ili na balkonu, to i nije baš najbolje za odjeću. Osim što se zimi rublje suši i do nekoliko dana, mirisi iz okoline primaju se na čistu tkaninu koja više neće mirisati po omekšivaču

Košara za rublje je krcata, a jedan dio koji ste stavili na pranje već čeka opran u perilici. Nemate pojma gdje ćete posušiti toliko rublja jer imate samo dva užeta na balkonu i jedan stalak za rublje u kući, a još je k tome i hladno. Iako se ljeti krpe, ručnici, plahte i odjeća brže posuši vani na užetu, zimi ipak pomislite kako bi vam dobro došla sušilica za rublje.

U Americi prosječna obitelj pere rublje čak osam do deset puta tjedno! To je razlog zašto čak 79% Amerikanaca koristi sušilicu koja štedi i vrijeme i prostor. No, to nije jedini razlog zašto biste ju trebali nabaviti, jer sušenje rublja na užetu zapravo šteti vašoj odjeći. 

Zauzima puno prostora

Bilo da uže za rublje imate rastegnuto na balkonu ili u dvorištu, sigurno zauzima poveći dio prostora. Umjesto da taj prostor iskoristite za opuštanje uz kavu ili kakvu dobru knjigu, vi vječito sušite rublje ondje. Imate li djecu, ona bi se sigurno radije igrala u dvorištu bez rublja koje im zauzima mjesto za igru. Čak i ako nemate uže, već sklopivi stalak za rublje, priznajte, kad je zadnji put zaista bio sklopljen? Osim toga, rastegnuto rublje u dvorištu ne izgleda lijepo, a i vaši susjedi doista ne trebaju gledati vaše donje rublje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zato je sušilica dugoročno rješenje koje će vas riješiti muka, posebno zimi kada se plahte i ručnici suše po nekoliko dana i još budu vlažni. Sada kada su počeli predblagdanski popusti odlična je prilika da investirate u jednu. Electrolux čak dijeli nagradu svakom kupcu koji se odluči za neku od sušilica s toplinskom pumpom, stoga iskoristite priliku!

Upija mirise iz okoline

Živite li u gradu, blizu kakve tvornice ili čak uz neku farmu, malo je vjerojatno da oko vaše kuće ili stana ima čistog i svježeg zraka, stoga odjeća sušena vani definitivno više neće imati miris po omekšivaču. Naime, čisto i mokro rublje brzo poprima mirise iz okoline, a posebno one neugodne. Sušite li odjeću na balkonu lako će poprimiti neugodan miris gradskog prometa, a ako je vani magla, odjeća će vam kasnije imati neugodan miris po vlazi. Tog se mirisa nećete moći riješiti nikako drukčije osim ponovnim pranjem. Usto, putem odjeće u kuću ćete unijeti pelud i plijesan koje se nalaze u zraku, a ti alergeni mogu uzrokovati teškoće astmatičarima i onima osjetljivima na pelud. 

Mrlje od ptica i insekata

Je li vam se dogodilo da ponekad na opranoj i osušenoj odjeći pronađete neobjašnjive mrlje koje prije nisu bile tu? One su, začudo, itekako objašnjive. Naime sušite li odjeću vani lako je moguće da vam ptice ili pčele sjednu na odjeću i za sobom ostave mrlje. Ponovnim pranjem rublja sigurno nećete uštedjeti ni struju ni vodu, a svakako ćete ga morati ponovno staviti u perilicu ako vam na bijelim plahtama ili najdražoj ružičastoj bluzi ostanu ružni tragovi. Neke mrlje od ptica čak je i nemoguće ukloniti, posebno ako u blizini imate kakvu voćku s crvenim ili ljubičastim plodom, zato dobro razmislite o toj sušilici

Nepredvidljivo vrijeme

Sunčano i toplo vrijeme idealno je za sušenje rublja vani. Osim, naravno, ako je toliko suho da se uz najmanji pokret diže prašina s tla i prlja vašu odjeću. S druge strane, tu je i iznenadna kiša koju niste predvidjeli. Koliko ste samo puta trčali u dvorište pokupiti rublje s užeta jer se ni od kuda pojavio pljusak? Ne brinite, niste jedini. Dobro je ako ste ga uopće stigli pokupiti jer nerijetko se dogodi da objesimo rublje pa otiđemo iz kuće. Osim ako nije netko drugi u kući koga ćete nazvati i zamoliti da pokupi rublje, vjerojatno ćete ga morati ponovno prati jer ostane li mokar od kiše, imat će neugodan miris kada se posuši. 

via GIPHY

Dalje od sunca!

S obzirom na to da je sunce prirodni izbjeljivač, bijele plahte, ručnici i odjeća bit će još bjelji posuše li se na suncu. Međutim, za šarenu i tamnu odjeću to nije rješenje. Sunčeva svjetlost ubrzava izbjeljivanje odjeće stoga će ona vrlo brzo izgledati kao iznošena i stara, a to nikako ne želite. Usto, lijepi dani su već davno iza nas, stoga ni bijelo rublje trenutno nema puno koristi od sušenja vani.

Velike plahte, deke, ručnike i krpe svakako možete staviti u sušilicu koja će ih brzo posušiti za ovih hladnih jesenskih dana. Tako nećete morati čekati da se dvije plahte (koje zauzimaju puno mjesta) osuše da biste na uže objesili drugo rublje. Usto, rublje iz perilice uglavnom ne treba peglati, većinu je dovoljno samo posložiti i pospremiti u ormar što će vam uštedjeti dragocjeno vrijeme. 

Powered by Electrolux

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 64
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....