Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 18

Banka mi je oprostila dug od 25.000 eura. Evo kako...

Powered by BE-ON

Banka mi je oprostila dug od 25.000 eura. Evo kako...

M. S. (35) iz okolice Zagreba mislio je da će ostati bez nekretnine nakon što je 12 godina otplaćivao kredit. Banka ga je blokirala. A onda se obratio financijskim stručnjacima

Dvanaest godina otplaćivao sam kredit i banci isplatio vrijednost 1,5 moje kuće. A onda sam jedan dan morao stati pred roditelje i reći im da moraju iz naše kuće otići u podstanarstvo. Banka me blokirala i aktivirala hipoteku nad kućom. Osijedio sam u jednom danu, svijet mi se doslovno urušio. Zbog stresa sam obolio i završio u bolnici s visokim krvnim tlakom, povišenim šećerom i hitnom operacijom. Mislio sam da je moja blokada nerješiva i da sam izgubljen zauvijek – govori to poslovni čovjek M. S. (35), koji živi u okolici Zagreba. U financijskoj blokadi našao se zbog financijske zavrzlame za koju je mislio da iz nje nema izlaza.

Bez očekivanja i kao za slamku spasa uhvatio se za stručnjake iz financijske tvrtke BE-ON. Kaže, oni su u njegovo ime ispregovarali oprost duga u banci od 25 000 eura, pomogli mu da se deblokira i da napokon vrati svoj život u normalu.

Sve je krenulo sa švicarcima

Sve je krenulo sa stambenim kreditom u švicarskim francima. S krizom se i rata kredita podigla s 2 700 na 4 500 kuna. Prebacio je kredit kasnije u eure, ali mu je tad i glavnica narasla.

- Na savjet bankara ušao sam u 'prebacivanje' kredita iz eura u kune. Stari su mi kredit zamrznuli, dobio sam to i 'na papiru', ali rate novog kredita nisu stizale. Svaki sam tjedan bio u banci, rijetko bih to preskočio, propitkivao zašto ne stižu rate novog kredita. Govorili su da se ne brinem. A onda su jednog dana aktivirali hipoteku i banka me počastila s ovrhom kao da sam neredoviti platiša  – govori M.S.

Cijeli stambeni kredit sjeo mu je na naplatu, njega su ovršili, s bakom se nije dalo pregovarati. Jedini koji mu je pomogao bio je Igor Škrgatić, direktor tvrtke BE-ON, koja se specijalizirala za rješavanje blokada prezaduženih građana.

- Gospodina je banka blokirala iako je imao natprosječna primanja. I roditelji koji žive s njima također rade i imaju jednako dobra primanja te nitko od njih nije imao dugove prema banci. Ali zbog blokade nisu ništa mogli. Godinu dana u njegovo smo ime pregovarali i uspjeli dogovoriti da banka otpiše dio duga. Smanjili smo ga sa 65.263,92 eura na 40 000 eura – govori Škrgatić.

Kada su uspjeli otpisati 25 000 eura duga, tvrtka BE-ON 'uskočila' je s međufinanciranjem i klijentu su dali jednokratnu pozajmnicu od 300 000 kuna bez kamata. Tim novcem M. S. odjednom je vratio dug banci i oni su ga odblokirali.

- Jednom kad je blokada skinuta, klijent se mogao zadužiti i gotovinskim kreditom vratiti našu pozajmnicu – govori Škrgatić. Ovaj financijski stručnjak kaže kako je među blokiranima 30 posto onih čiji se slučajevi daju vrlo brzo riješiti, u prosjeku za tri mjeseca.

Dug se zbog kamata udvostručio

Tako su i Danijelu Jadriško Ružić (50) iz Zagreba, koja je bila blokirana pet godina, odblokirali u samo dva tjedna.

- Na ovrhe mi je odlazila trećina plaće, a početni dug od 48 500 kuna zbog kamate je narastao na 70 000 kuna. Neprestano sam nešto plaćala, ali dug je ipak rastao – govori Danijela. Priznaje, dugove je nagomilala zbog vlastita neodgovornog trošenja.


- Čitav život nisam brinula o novcu. Imala sam dobrostojećeg oca, koji bi plaćao moje račune. Ako bih kupila kaput, imala sam i 'pase' cipele. Dobila sam i obitelj, imam dvoje djece, ali moj je otac uvijek bio tu da pokrije sve što treba. Priznajem, glumila sam 'hohštaplerku', a kad bi mi zatrebala gotovina za neku novu stvar, jednostavno bih se sletjela iz stana do bankomata i podigla gotovinu preko kartice  – govori Danijela.

Nakupilo se skoro 50 000 kuna duga po kartici, a nakon prvotne nagodbe da će platiti to na rate, kartičarska kuća ipak ju je blokirala jer nije redovito podmirivala taj dug.

- Drugi put stvarno su me blokirali zbog dugova na kartici, potom je sjela ovrha i za nenamjenski kredit od 25 000 eura. A onda sam vidjela članak o tvrtki BE-ON i odlučila pokušati. Muž mi je rekao da je sigurno riječ o prijevari, ali ja sam svejedno odlučila provjeriti - kaže Danijela. Blokada je bila riješena u dva tjedna. Dugove je otplatila, a sada joj je ostala rata od 2 300 kuna za nenamjenski kredit kojim je podmirila dugovanja zbog kojih je bila u blokadi.

Tvrtka BE-ON posjeduje licenciju Ministarstva financija i u suradnji s Hrvatskom udrugom banaka organizirala je mnogobrojne radionice za prezadužene i blokirane građane. Specijalizirali su se za rješavanje upravo takvih slučajeva, a angažman naplaćuju samo ako klijentu uspiju zaista i pomoći da se deblokira. Cijene usluga kreću se od 4 950 do 12 950 kuna s PDV-om.

Sadržaj je nastao u suradnji tvrtke BE-ON specijalizirane za financijsko savjetovanje građana u financijskim poteškoćama i native studija 24ContentHaus.

Powered by BE-ON

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....