Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 7

Jeste li spremni za blagdanski last minute šoping?

Powered by Kaufland

Jeste li spremni za blagdanski last minute šoping?
1

Ako ste od onih koji svake godine čekaju zadnji trenutak da obave božićnu kupovinu, ne brinite se, imamo savjete koji će vam pomoći da sve stignete kupiti na vrijeme kako biste s obitelji bezbrižno uživali u blagdanima

Do Božića nas dijeli još nekoliko dana, a za većinu ljudi to je najstresnije razdoblje u godini. Zbog posla i raznih drugih obaveza nerijetko se dogodi da nas Badnjak zatekne nespremne. Pitajući se gdje je proletjelo vrijeme, lupamo se po glavi što smo (opet) svu kupnju ostavili za zadnji čas. Ubrzo počinjemo paničariti i brže-bolje smišljati gdje ćemo i što ćemo kupiti za blagdanski stol, ali i bližnjima pod bor. Zato vam donosimo nekoliko savjeta upravo za takav last minute šoping kako biste sve stigli kupiti i uživati u nadolazećim blagdanima.

Pripremite popis

Bez popisa i ne pomišljajte na odlazak u kupnju. Osim što ćete sigurno neke stvari zaboraviti kupiti, potrošit ćete puno više nego što trebate. Zato najprije sjednite, razmislite što vam je točno potrebno od namirnica te potrepština za kolače, a što za poklone pod bor. Kad sve stavite na papir, prođite popis još jednom i ako niste ništa (ili nikoga) zaboravili, krenite u šoping.

Obavite sve na jednom mjestu

U nedostatku vremena najlakše je kupiti sve na jednom mjestu umjesto obilaženja raznih trgovina. Stoga, ako možete, radije kupite većinu stvari u jednom trgovačkom centru jer tako nećete gubiti vrijeme na vozikanje po gradu. Primjerice, u trgovačkom centru poput Kauflanda možete nabaviti sve za blagdanski stol, kupiti božićne ukrase, slatkiše, pa čak i poklone za cijelu obitelj.

Nabavite poklon-kutije i ukrasne vrećice

Ako poklone kupujete dva dana prije Božića, a još niste počistili kuću ni ispekli kolače, radije zaboravite na ukrasni papir. U takvoj strci nemojte gubiti vrijeme na zamatanje poklona, već ih stavite u lijepe ukrasne vrećice ili, još ljepše, u poklon kutije. Nitko vam neće zamjeriti ako pokloni ne budu zamotani, a vi ćete dobiti na vremenu za ostale stvari koje su vam važnije, primjerice, ukrašavanje kuće i okućnice ili pečenje kolača. Druga je opcija, ako imate djecu (i dovoljno hrabrosti), da zamatanje poklona prepustite njima. 

Oboružajte se strpljenjem

Budite svjesni toga da će trgovački centri biti puni. Nećete biti jedini koji kupuju dva dana prije Božića, stoga očekujte poprilične gužve u trgovinama i čekanje u redu na blagajnama. Budući da je to neizbježno, pripremite se i budite strpljivi; postanete li nervozni, samo će vam biti gore. Štoviše, želite li što prije sve obaviti, nema mjesta za nervozu i tanke živce. Ako niste najstrpljivija osoba, svakako izbjegavajte odlazak na više mjesta i radije sve obavite u obližnjem Kauflandu. Osim što ćete pronaći sve što vam treba, u Kauflandu nećete čekati na blagajni dulje od pet minuta. Ako se to ipak dogodi, po završetku kupovine obavijestite blagajnicu te na info pultu zatražite 10 kuna na poklon kartici kao znak isprike što ste čekali malo duže, jer u Kauflandu cijene vaše vrijeme. 

Poklonite poklon bonove

Nemate ideju što kupiti sestri i njezinu mužu? Ili svojim roditeljima? A što tek pokloniti kumovima? U nedostatku vremena i ideja spasit će vas poklon bonovi, odnosno poklon kartice, koje primjerice možete kupiti u Kauflandu. Možda nije najkreativniji, ali svakako je najpraktičniji poklon jer će si osoba kojoj ga darujete sama moći izabrati što želi. Druga su opcija poklon bonovi za kazalište, karting, masažu ili kozmetički salon - ovisno komu poklanjate. S takvim poklonom jednostavno ne možete pogriješiti. Naposljetku, zar vama ne bi bilo super da dobijete poklon karticu u trgovačkom centru s kojom si možete sami kupiti ono što želite?

Preskočite odjeću

I posljednje, ali ne i najmanje važno – ne kupujte nikomu odjeću. Naime, ako ste u stisci s vremenom i još vas čeka hrpa stvari koje morate obaviti, biranje odjeće oduzet će vam puno vremena. Osim ako baš poznajete nečiji ukus i veličinu, radije preskočite kupovanje odjeće i umjesto toga odaberite nešto jednostavnije. Razmislite o kakvoj deki, kompletu prekrivača i jastuka, kućnom ogrtaču ili toplim papučama. Dobra su opcija kozmetički poklon paketi, parfemi te ukrasi za kuću poput slika, vaza ili unikatnih zidnih satova, a nećete pogriješiti ni ako se odlučite za set lijepih čaša ili šalica. Ako vam ovo još uvijek nije dovoljno ideja, vodite se onime što bi se vama svidjelo. Ako se nešto sviđa vama, vrlo vjerojatno će se svidjeti i vašim bližnjima.

Powered by Kaufland

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.