Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0

Brzi ljetni recepti koje možete napraviti u 30 minuta!

Powered by Kaufland

Brzi ljetni recepti koje možete napraviti u 30 minuta!

Budući da je ljeto period kad nam kuhanje zbog vrućine postaje noćna mora, u ovom vam članku donosimo nekoliko zdravih, jednostavnih i brzih ljetnih recepata zbog kojih ne morate stajati pred štednjakom

Ako ste ovo ljeto u potrazi za jelima koja ne zahtijevaju puno muke i truda - na pravom ste mjestu! Takvi su recepti i nama najdraži pa smo odlučili izdvojiti nekoliko ljetnih favorita koji svojim okusima uveseljavaju naša nepca. I ono najbolje - zbog njih ne moramo provesti 3 sata u kuhinji.

Focaccia s pestom i rajčicama

Popularna talijanska pogača u kombinaciji s rajčicama i začinima idealno je ljetno jelo. Ako nemate vremena sami pripremiti tijesto, uvijek ga možete kupiti gotovo u pekari. U njega je samo potrebno umijesiti začine te ga dobro premazati maslinovim uljem. Ako tijesto ipak odlučite napraviti sami, sastojci su sljedeći:

Tijesto: 500 g brašna, 30 g svježeg kvasca, 4 žlice maslinova ulja, 1 žlica soli, 4 žlice nasjeckanog začinskog bilja (ružmarin, timijan…), 250 ml vode.

Pesto: 1 vezica peršina, 1 režanj češnjaka, 2 rajčice sušene u ulju, 20 g oraha, sol, papar, 200 g cherry rajčica, nekoliko listova bosiljka.

Priprema tijesta: Brašno prosijte u posudu, napravite udubinu u sredini i izmrvite kvasac u nju. Dodajte malo mlake vode i ostavite 20 minuta da stoji pokriveno. Nakon toga dodajte preostalu vodu, ulje, sol i začinsko bilje, a zatim umijesite glatko tijesto i ostavite na toplom mjestu još sat vremena. Ako znate da sutradan nećete imati vremena, ovaj postupak možete napraviti dan ranije i pustiti da stoji tijekom noći.

Priprema pesta: Za pesto nasjeckajte peršin, a češnjak prepolovite. Pomiješajte peršin, češnjak, sušene rajčice, orahe i ulje te napravite smjesu poput pirea. Začinite solju i paprom, a Cherry rajčice prepolovite. Tijesto kratko mijesite,a zatim ga razdijelite na osam dijelova, razvaljajte u focaccie i ostavite 20 minuta. Focaccije ispecite na roštilju i premažite pestom te po njima rasporedite rajčice i ukrasite bosiljkom. Sada možete uživati...

Bruschette s rajčicom i bosiljkom

Riječ je o najjednostavnijem jelu za spravljanje, a poslužit će kao idealan obrok za doručak ili večeru.

Sastojci: 200 g rajčice grapolo, 4 žlice maslinova ulja, sol i papar, 200 g baguettea s češnjakom, začinsko bilje, mozzarella.

Priprema: Rajčice narežite na komadiće te začinite maslinovim uljem, solju i paprom. Baguette narežite i ispecite na roštilju, a zatim poškropite s nekoliko kapi maslinova ulja. Potom im dodajte narezane rajčice i začinsko bilje po želji, a na kraju stavite i nekoliko komadića svježe mozzarelle - i to je to! Rekli smo vam da je jednostavno.

Smoothie od ananasa i salate

Ultimativna doza zdravlja krije se u zelenom i ukusnom smoothieju čije ćete sastojke ljeti bez problema nabaviti.

Sastojci: 30 g zelene salate, 1 naranča, 1 cm đumbira, pola avokada, 50 g očišćenog ananasa, 2 žličice soka od limuna, 100 ml vode.

Priprema: Operite i očistite listove salate te ih narežite na trakice. Naranču, đumbir, ananas i avokado ogulite i filetirajte oštrim nožem. Potom pomiješajte salatu, avokado, ananas, naranču ili mandarinu, sok od limuna i 100 ml hladne vode te miksajte u blenderu dok ne dobijete finu smjesu. Sada napunite čaše smoothiejem i uživajte!

Kremasta juha od mrkve

Samo zato što je ljeto, ne znači da se ne trebamo okrijepiti toplom i kremastom juhom, a najbolja je ona od mrkve!

Sastojci: 8 mrkvi srednje veličine, 1 crveni luk, pola žličice soli, 4 režnja češnjaka, 4 žlice maslaca, vrhnje za kuhanje od 250 ml, kocka temeljca za juhu, 500 ml vruće vode.

Postupak: U velikom loncu otopite maslac na srednjoj temperaturi te mu dodajte sitno nasjeckan luk. Nakon što luk poprimi zlatnu boju, dodajte mu sol te sitno nasjeckan češnjak i miješajte kratko dok češnjak ne pusti svoj miris. Nakon toga dodajte oguljene i nasjeckane mrkve i kocku temeljca koju ste otopili u 500 ml vode.

Smanjite vatru i pustite da se sastojci kuhaju otprilike 20 minuta, dok mrkva ne omekša. Nakon toga poslužite se štapnim mikserom ili blenderom kako biste izmiksali juhu i dobili kašastu teksturu. Potom vratite juhu u lonac i dodajte joj vrhnje za kuhanje te pustite još 3 do 4 minute da se sastojci sjedine. Dobar tek!

Powered by Kaufland

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode