Obavijesti

Native sadržaj

Delicija koja osvaja svijet: Što je zapravo roast beef?

Powered by Batak

Delicija koja osvaja svijet: Što je zapravo roast beef?

Batak grill restorani već su naveliko poznati domaćim, ali i stranim gostima. Uz omiljena jela s grilla, Batak tim se svake godine trudi ponuditi nešto novo i drugačije pa je tako i ovaj put pripremio pravu gastronomsku deliciju

Najnovija gastro poslastica ugodno će iznenaditi već postojeće Batkoljupce, kao i sve one koji će to tek postati. U novoj godini je poznati lanac restorana predstavio i poseban specijalitet kojega su osmislili gastro stručnjaci.

Na meni stiže ROAST BEEF!

Novo jelo je probao i urednik gastro.hr-a i veliki gurman Domagoj Jakopović Ribafish.

"Jedno od najpoznatijih nacionalnih jela Velike Britanije, koje je jednako popularno i u Irskoj, Australiji i Kanadi, u biti je juneći rumpsteak mariniran u senfu i domaćem BBQ umaku. A trenutno je totalni hit u New Yorku! Ramstek se nakon toga peče u pećnici na niskoj temperaturi 18-20 sati kako bi meso zadržalo sočnost i dobilo ružičastu boju.

Roast beef dolazi u tankim, strojno rezanim šnitama u kojima se nalazi rikula i kriške zelene jabuke Granny Smith koje mu daje svježinu, a cijela kompozicija naglašena je dressingom od badema i bučinog ulja uz dodatak umaka od meda i senfa koji podsjeća na poznati aioli", piše Ribafish te dodaje:

"Deset minuta kasnije sjedim, guštam, dovršavam pivicu i zapisujem razmišljanja. Roast beef je idealno jelo koje svako muško podložno prevelikom hedonizmu treba priuštiti kao svojevrsno čišćenje. Bez žlundrica, kožica, masnoća, čisto mekano meso s puno voća i povrća. Spartanci ne bi trebali jesti umak ni kruh, ali svi dobro znamo kako su skončali Spartanci, pa toplo preporučujem izlet u neki od Bataka."

Tim je mjesecima radio na novom jelu i usavršavao recepturu kako bi gosti probali nešto novo i drugačije. Od sada u ultimativnoj gastro deliciji mogu uživati svi gosti Batak restorana koji je ovog Valentinova pripremio i poseban meni za dvoje. Idealna je to prilika da isprobate novo jelo, kao i da uživate u izboru najboljih jela s grilla po izboru gurmana. Batak tim je na Dan zaljubljenih pripremio i poklon iznenađenja!

Sve su to razlozi zbog kojih vrijedi posjetiti neki od poznatih restorana. Sve lokacije pogledajte na www.batak-grill.hr, a sve novitete možete pratiti na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

Powered by Batak

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba
KAMO ZA PRAZNIK RADA?

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik organizira bogat zabavni program i vrhunske mesne i riblje specijalitete

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno