Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Powered by Zaba

Isprobali smo: Ovo su 3 foto aplikacije koje čine čuda!

None Foto: 24ContentHaus

Koliko ste puta naletjeli na fotografiju slavne osobe i pomislili kako dobro izgleda? Vjerojatno bezbroj puta kao i mi. Zato smo odlučili provjeriti što to zvijezde koriste da izgledaju tako dobro

Htjeli mi to ili ne, moramo se pomiriti s činjenicom da živimo u vremenu kad je virtualni izgled postao skoro jednako važan kao i stvarni, a neki pojedinci poput influencera od toga i zarađuju. Zato smo odlučili istražiti koje se to aplikacije koriste kako bi se postigao bolji izgled fotografija. Za početak, potrebno je naglasiti kako nije riječ o isključivo alatima za uljepšavanje jer se aplikacijama poput Snapseeda koriste i neki profesionalni fotografi. 

Snapseed

Nakon brojnih isprobanih aplikacija možemo zaključiti da Snapseed po kvaliteti defitinivno prednjači nad ostalima. Iako nekome tko do sada nije uređivao fotografije na ovaj način aplikacija može djelovati konfuzno, kad malo više vremena provedete proučavajući efekte, svaka sljedeća fotografija izgledat će sve bolje. Ovu aplikaciju, kao i preostale dvije, možete naći u Play Store (Android) ili App Store (iPhone) trgovinama.

Nakon što otvorite Snapseed aplikaciju, pojavit će se veliki plus koji će od vas tražiti da dodate fotografiju koju želite uređivati. Nakon toga otvorit će se izborna traka na kojoj možete birati STYLES, odnosno filtere, TOOLS (alate za uređivanje) i na kraju EXPORT (opcija kojom ćete odabrati format datoteke i sačuvati izmjene na mobitelu).

Foto: 24ContentHaus

Opcija TOOLS nudi vam pregršt alata kojima možete činiti čuda, od centriranja fotografije pomoću opcije ''Perspective'', do brisanja pozadine pomoću opcije ''Brush''. Na donjoj smo slici htjeli pokazati kako pomoću opcije Brush možete posvijetliti ili potamniti pozadinu, a ako želite - možete ju i potpuno izbrisati. Ali pritom obratite pozornost na rubove jer se na njima najviše vidi prijelaz pa je dobro uvećati fotografiju kako bi krajnji rezultat bio precizniji.

Opcijom ''Tune Image'' možete pojačavati ili smanjivati kontrast, saturaciju, svijetle tonove, sjene, toplinu boja i slično. Ako vas je nekada naživcirala situacija u kojoj ste nešto fotografirali, ali na mobitelu boje nisu ispale kao u stvarnosti, pomoću ove aplikacije možete to promijeniti tako što ćete pojačati njihov intenzitet. No, imajte na umu činjenicu da je prije svega važno imati i dobru kameru mobitela jer mutne slike nećete moći izoštriti, a da nakon toga izgledaju dobro. 

Foto: 24ContentHaus

Jedina je mana ove aplikacije što nema opciju AutoSave, što bi značilo da će, ako slučajno kliknete na opciju natrag, vaš rad biti izgubljen.

YouCam Makeup

Ako volite objavljivati fotografije na kojima ste sređeni, aplikacija YouCam Makeup je kao stvorena za vas. Naročito za one dane kad baš i nemate vremena i volje za šminkanje i uređivanje. Kad je riječ o dodatnom uljepšavanju, ovo je jednostavna aplikacija koja nudi opcije poput pudranja lica, konturiranja, rumenila, umjetnih trepavica, ruža i slično. No, ono o čemu trebate voditi računa jest da sa strane imate slider, odnosno alat pomoću kojeg pojačavate ili smanjujete jačinu šminke jer ćete u suprotnom izgledati prilično neprirodno. Kad je riječ o uređivanju obrva, oblik koji aplikacija nudi nije najbolja opcija jer ne izgleda ''stvarno'', zato ga je potrebno smanjiti ili potpuno isključiti.

Foto: 24ContentHaus

VSCO

Vrlo popularna aplikacija za uređivanje fotografija među korisnicima Instagrama svakako je VSCO. Iako nema tolike mogućnosti kao Snapseed, važno je naglasiti da je VSCO više od samog uređivanja fotografija, jer nudi platformu za povezivanje onima koji svoje fotografije stavljaju na Instagram uz hashtag ''vsco''. Sama činjenica da kad u tražilicu spomenute društvene mreže upišete #vsco ili #vscocam dobijete broj od 170 odnosno 190 milijuna objava, dovoljno govori o popularnosti ove aplikacije.

Ali, ništa bez dobre kamere!

Ipak, niti jedna aplikacija ne može zamaskirati lošu kvalitetu kamere, isto kao što za izvrsnu kameru efekti ponekad neće biti ni potrebni. Kad je riječ o mobitelima s odličnom kamerom pri samom vrhu nalazi se Samsung Galaxy S9, kojeg i vi možete osvojiti. Kako? Odgovor leži u korištenju aplikacije m-zaba. Osim što je riječ o aplikaciji koja omogućuje uštedu vremena, primjerice možete fotografirati uplatnicu i potvrditi plaćanje bez odlaska u poštu ili prebaciti novac s jednog računa na drugi, njome također možete doći do vrhunskog mobitela bez puno muke! Sve što pritom trebate napraviti je sudjelovati u nagradnoj igri.

Komentari (5)
  • danas su svi toliko zategnuti i zblurani na slikama, da žudim vidjeti nepravilnost na nečijem licu u obliku akne, prištića, bore, proširene pore, kapilare.

    6. 12. 2018,   10:15
  • Užasne su mi te mobitel fotke, malo tko na njima izgleda kakav je zapravo i bez filtera i aplikacija, a s tim svime poput loše izvedene pl. op. lica.

    6. 12. 2018,   15:28
  • Ova ljevo sestra blizanka koja se rodila par minuta ranije i pokupila ruznocu.

    6. 12. 2018,   12:32