Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Izgubili ste se u financijama? Evo malo digitalne pomoći

None Foto: Shutterstock

Ako vam postaje sve teže pratiti svoje prihode i troškove, možda je vrijeme da razmislite o korištenju mobilnih i internet aplikacija koje olakšavaju kontrolu financija i lakše plaćanje računa

Vođenje pisanih zabilješki postaje prošlost. Internet nam danas nudi niz aplikacija koji omogućavaju bolju organizaciju osobnih financija. Automatizirane su, upozoravaju o pogrešnim financijskim odlukama i prije nego ih napravite, a nude vam i uvid u svoj proračun u svako vrijeme. Mogu vam uvelike olakšati odluke o kupovini i uštedjeti vrijeme i novac. Pogledajte nekoliko prijedloga koje vam donosimo:

Mobilne aplikacije za bolju organizaciju kućnog budžeta

Goodbudget - odlična aplikacija uz koju možete u posebnu "omotnicu" odvojiti točno određeni iznos i namijeniti ga za specifične troškove (namirnice, režije, putovanja i sl.). Možete upisivati što ste i kada potrošili, a aplikacija oduzima raspoloživ iznos iz "omotnice". U svako doba možete znati s koliko novca raspolažete i na što ste ga potrošili. Dobar vijest je da je aplikacija besplatna i to za dva uređaja na isti račun.

Foto: Print Screen Goodbudget

Money Lover - ima pregledno i oku ugodno sučelje, a osim prihoda i troškova moguće je pratiti stanje dugovanja (Debt Management). Tako možete na jednom mjestu imati uvid u način i rok otplate svih dugove, bez obzira je li riječ o ratama kredita ili minusu na tekućem računu. Odlična stvar je i statistički pregled potrošenih sredstava, a uz koji ćete bolje isplanirati kućni budžet i pratiti koliko novaca bi mogli ubaciti u kasicu. Ako ste se pogubili u plaćanju rata za cipele, tu je "Repeat Transactions". Aplikaciju je moguće instalirati na iPhone i android mobilnim uređajima.

Foto: Print Screen Money Lover

Wally - je aplikacija uz koju je moguće odrediti i dnevni budžet. Bit će korisna svima koji puno putuju jer lako mogu odrediti koliko će potrošiti na hranu, prijevoz i ulaznice. Istovremeno, aplikacija upozorava koliko ste potrošili i koliko novca još imate na raspolaganju. Za sve one koji čuvaju svoje račune s putovanja, osmišljena je i opcija fotografiranja računa koji je tada moguće pohraniti u arhivu. Vratite li se za godinu dana na isto mjesto i u isti restoran, sami ćete vidjeti jesu li povisili cijene.  Aplikaciju je također moguće koristiti na iOS i android sustavu.

Foto: Print Screen Wally

Mobilno i internet bankarstvo rješavaju vas muke čekanja u redovima

Prednosti mobilnog bankarstva su s razvojem platnog i bankarskog sustava sve veće. Osim što olakšava obavljanje klasičnih bankarskih transakcija, moguće je platiti parkiranje, režije i druge račune za koje smo ranije ispunjavali uplatnice i plaćali u pošti ili banci. Prednost je mogućnost skeniranja barkoda ili odreska računa jer se svi podaci automatski u sekundi prenose u platni nalog. Tada samo potvrdimo i račun je plaćen. Addiko banka ima modernu, za korisnike najjednostavniju moguću i praktičnu aplikaciju za mobilno bankarstvo

E-banking također nudi niz prednosti, a neke od njih su brže provođenje platnog prometa, brzo izvješćivanje o obavljenim transakcijama te mogućnost provjere stanju i prometima po računu. Osim 24-satnog pristupa računu iz udobnosti fotelje, kroz aplikaciju imate mogućnost financijskih transakcija i tijekom vikenda. Isto tako, iz prve ruke imate informacije o svim proizvodima i uslugama koje banka nudi. Addiko EBank je aplikacija za internet bankarstvo koja uz niz prednosti, nudi povoljnije naknade za obavljanje transakcija. 

Sve obveze na jednom mjestu i lakše upravljanje troškovima

Ako imate više mjesečnih obveza pa ste izgubljeni u rokovima otplate i iznosima , razmislite o opciji da sve svoje mjesečne obveze spojite u jednu. Ako više kreditnih obveza zamijenite jednom, samo jednom u mjesecu ćete morati izvršiti transakciju za svoje obveze banci. Osim što ćete tako lakše upravljati troškovima, Addiko Restart kredit vam nudi dodatnu pogodnost da 25 posto iznosa kredita podignete nenamjenski u gotovini. 

Tema: Pametna kuna

Komentari (2)
  • U stavari je ovo promo članak gdje se promovira Addiko banka.

    12. 2. 2017,   06:48
  • Brzi Budet je bolji

    11. 2. 2017,   23:06