Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 9

Kamo ove zime, a da nije skijanje? Evo što Hrvatska nudi

Powered by Decathlon

Kamo ove zime, a da nije skijanje? Evo što Hrvatska nudi
1

Iako je skijanje postalo trend među Hrvatima, ove smo godine istražili što nam se sve nudi ako nemamo vremena putovati na skijališta susjednih zemalja. U članku donosimo 4 zimske atrakcije za koje vam ne trebaju skije

U željnom iščekivanju snijega odlučili smo potražiti gdje se u Hrvatskoj kriju lokacije koje u ponudi nemaju (samo) skijanje već i neke druge zimske aktivnosti. Budući da se ova mjesta nalaze unutar Hrvatske, idealna su vikend-destinacija za obitelji i zaljubljenike u prirodne aktivnosti. Većina njih nudi i smještaj, u slučaju da vam jednodnevni izlet ipak nije dovoljan pa odlučite produžiti svoj boravak.

Planinski centar Petehovac

Ako volite planinariti, ponuda ovog planinskog centra sigurno će vas oduševiti. Na samom Petehovcu i oko njega možete pješačiti i planinariti te istraživati obližnje vidikovce i lokacije poput Jagodine stijene. A kada padne snijeg, ovo mjesto postaje pravi mali raj za obitelji jer kreće, djeci omiljena, sezona sanjkanja. Uz to, počnite s čišćenjem svojih klizaljki jer se na samo 10 minuta od Petehovca nalazi i klizalište, koje je svoja vrata otvorilo na Svetog Nikolu i ostaje otvoreno sve do ožujka. Ako pak želite uživati u prirodnim ljepotama ovog kraja, tu je i obilazak šume po snijegu uz pomoć posebne opreme.

Nakon spomenutih aktivnosti, vjerujemo da ćete brzo ogladnjeti, a okrjepu možete potražiti u obližnjem restoranu, koji gostima poslužuje domaća zimska jela, variva 'na žlicu', kao i tradicionalne specijalitete goranske kuhinje. Odmoriti se možete i uz kuhano vino, toplu čokoladu i kamin, a onda ponovno možete uživati u zimskim aktivnostima. Planinski centar nudi i smještaj, a više informacija o ponudi potražite ovdje.

3
| Foto: Planinski Centar Petehovac

Sanjkalište Gina u Kupjaku

Prekrasno uređeno Sanjkalište Gina ove godine svoja vrata otvara 20. prosinca, kada započinje s proizvodnjom snijega, tako da ne ovise puno o zimskim uvjetima. Zahvaljujući topu za zasnježivanje, posjetiteljima je zagarantirana pokrivenost snijegom na 120 metara dugom sanjkalištu. O uređenosti ovog mjesta govori i pokretna traka dužine 90 metara, koja je postavljena kako bi sanjkaše vodila do vrha staze pa pritom nema napornog penjanja uzbrdo. U sklopu sanjkališta nalaze se i smještajni objekti, što ovo mjesto čini idealnom vikend-lokacijom za obitelji s malom djecom. 

4
| Foto: Sanjkalište Gina

Zimske radosti u Lokvama

Lokve su malo mjesto smješteno u Gorskom kotaru, na pola puta između Delnica (udaljene oko 6 km) i Fužina. Ono po čemu su one poznate svakako je špilja Lokvarka koja je sa svojih 1200 metara najdublji turistički uređen speleološki objekt u Hrvatskoj te je zaštićena kao geomorfološki spomenik prirode 1961. godine. Od šest razina koje ima, četiri su otvorene za posjetitelje jer zadnje dvije nisu još dovoljno istražene. Špilja je 2012. godine renovirana te sada ima potpuno novo osvjetljenje, staze i stepeništa. Za vrijeme hladnijih mjeseci u ulaznom dijelu špilje oblikuju se ledeni stalagmiti različitih vijugavih reljefnih struktura koje itekako vrijedi pogledati.

Prilikom posjeta Lokvama nemojte zaboraviti obići i Lokvarski muzej. Budući da su Lokve poznate po mnoštvu žaba, koje su i zaštitni znak općine, u muzeju se mogu vidjeti razne vrste žaba, ali i probati voćni liker pod imenom ''Žablja krv''. Što se tiče aktivnog dijela izleta, Park-šuma Golubinjak idealno je mjesto za šetnju i istraživanje, neovisno o zimskim uvjetima.

5
| Foto: Stanislav Horaček

Adrenalinski park 

Zaljubljenici u adrenalin bit će ugodno iznenađeni ponudom Adrenalinskog parka - Adria Velebitica. Tijekom zimskog perioda u svojoj ponudi imaju aktivnosti poput zip-linea, stijena za penjanje i divovske ljuljačke, koja predstavlja izazov i za one najhrabrije. Izleti mogu biti grupni ili individualni, a sve vježbe koje pritom izvodite pod nadzorom su instruktora, koji su inače i pripadnici Gorske službe spašavanja.

Kad se zasitite vanjskih aktivnosti, adrenalinski park u ponudi ima i popularnu sobu ''Escape room: Secret of Nikola Tesla''. Tamo će vas dočekati zanimljive zagonetke i prepreke koje morate riješiti u sat vremena, u suradnji s članovima svog tima. Ova je soba izgrađena kao nadopuna Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu, koji se nalazi nedaleko od ovog mjesta pa i njega usput možete posjetiti.

3
| Foto: Adrenalinski park - Adria Velebitica
Kako biste u zimskim sportovima uživali na pravi način, koristite opremu koja će vas zaštiti od hladnoće, proklizavanja i drugih potencijalnih nezgoda. Najveći asortiman opreme za zimske aktivnosti nudi vam Nova Decathlon Web Trgovina, a ako proizvode naručite tijekom ovih blagdana, dostava će vam biti besplatna.

Powered by Decathlon

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang