Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 6

Koji grad ovog adventa ima 17 kilometara duge lampice?

Powered by Hrvatska turistička zajednica

Koji grad ovog adventa ima 17 kilometara duge lampice?
1

I ove nas je godine dočekao spektakularan adventski program diljem Hrvatske. Ako ne znate koji biste grad posjetili, predstavljamo vam najbolju ponudu Rijeke, Istre i Kvarnera

Adventski program nikad nije bio bogatiji i maštovitiji: od podzemnih tunela i Djeda Božićnjaka s padobranom pa sve do čarobnih kućica orašara i vilenjaka. Koji god od ovih gradova odaberete, sigurno nećete pogriješiti. Svaki je od njih pripremio brojna božićna iznenađenja i novitete koje do sada nismo vidjeli.

Podzemni tunel i 17 kilometara duge lampice

Rijeka je ove godine pripremila spektakl! Svaki dan do 31. prosinca najmlađi mogu posjetiti igraonicu, gledati predstave te se družiti s Djedom Mrazom u čarobnim, šarenim podzemnim tunelima. Uz to, otvorena su i dva klizališta: „Morska pahuljica“, na Gatu Karoline Riječke i novo klizalište u neposrednoj blizini mora. Oni koji žele uživati u božićnim dekoracijama oduševit će se „Adventom na Gradini“, koji je otvoren paljenjem 17 kilometara dugih lampica. Na ulazu u Trsatski kaštel posjetitelji će, prolazeći kroz najveću božićnu kuglicu, ući u jedinstvenu božićnu bajku mnoštva svjetlucavih dekoracija, a ona najposebnija je najveća europska kruna - interpretacija Votivne krune iz 1813. godine, koja predstavlja simbol oslobođenja grada na Rječini. Poznati trsatski zmajevi upregnuli su kočiju, a drevni kameni zidovi obojani su čarobnim dekorativnim ruhom.

U sklopu manifestacije Rijeka Advent održava se i gastro-show Primorske konobekoji će predstaviti neke od autohtonih primorskih specijaliteta, koji se poslužuju i u samoj konobi. Rijeka ovih blagdana ima i bogat glazbeni program, a pritom se posebice istaknuo koncert Opće opasnosti, a uskoro vas očekuje i nastup splitskog hip-hop sastava TBF (28. 12). Termine koncerata i ostale informacije potražite ovdje.

5
| Foto: www.visitrijeka.hr

Djed Božićnjak leti padobranom

Advent na Rabu sastoji se od niza blagdanskih atrakcija. Ako odlučite posjetiti ovaj otok s klincima, uživat ćete u vožnji božićno-novogodišnjim vlakićem, a djecu će posebno oduševiti let Djeda Božićnjaka, koji se na rapskom dočeku spušta padobranom s neba. Ali to nije sve! Nesvakidašnje oduševljenje nastat će I kad se deseci Moto-Mrazova pojave na motociklima na rapskoj Novoj rivi. Poseban blagdanski ugođaj stvorit će i udruga “Tunera”, koja će uprizoriti žive jaslice, s domaćim životinjama i članovima udruge. Advent na Rabu traje čitav prosinac, a detaljan program i datume pogledajte ovdje.

Advent uz Opću Opasnost, a doček uz Severinu

Besplatno klizalište, trideset koncerata, žive jaslice, nova dekoracija, pokloni i četiri dočeka Nove godine - sve vas to čeka u bogatom adventskom programu Poreča! Važan dio ovog događaja svakako je program "Porečka bajka", tijekom koje grad tradicionalno dariva više od 1400 porečke djece poklonima i predstavama. Osim toga, ove su se godine potrudili uvesti i novitete u dekoraciji prostora. Kad je riječ o glazbenim poslasticama, Poreč je pripremio zanimljiv program na kojem, među ostalim, nastupaju: Mia Dimšić, Neno Belan, Opća opasnost i Soulfingersi. No, i doček ima svog asa u rukavu jer će tada pozornicu preuzeti Severina, koja će svoje hitove izvesti na porečkom Trgu slobode.

3
| Foto: www.adventporec.com

Besplatni instruktori klizanja za najmlađe

Rovinj je svoje klizalište na glavnom trgu otvorio 7. prosinca. Tijekom prvih dvaju tjedana u jutarnjim će satima učenici osnovnih i srednjih škola tamo imati besplatne termine klizanja, a pritom će se za najmlađe osigurati i potpora instruktora klizanja. Na rovinjskom adventu postavljene su i kućice s gastronomskom ponudom, kao i pozornica za glazbena događanja kod malog mola. Rovinjski music festival (RMF) ovog adventa održava se na novoj lokaciji (klub Academia), a trajat će od 26. do 29. prosinca. Ako pak razmišljate o tome gdje biste proslavili Novu godinu, Rovinjce i njihove goste na dočeku će zabavljati Gibonni, dok će u ponoć nebo iznad grada obasjati spektakularan vatromet.

Čarobna kućica orašara i vilenjaka

Centralna programska lokacija Adventa u Opatiji i ove je godine Umjetnički paviljon Juraj Šporer, koji je postao Kućica orašara i vilenjaka. U njoj se svakodnevno održavaju kreativne radionice, animacije i predstave za djecu, dok se u parku ispred paviljona odvija Božićni sajam uz bogatu ponudu božićnih specijaliteta i pića. 

Ljetna pozornica uz Ledenu čaroliju pretvorila se u klizalište, koje prate adventske kućice s prigodnom ponudom, a uz koje će se petkom i subotom održavati glazbeni programi. Advent u Opatiji stići će i na učkarski prijevoj Poklon, gdje će se od 13. do 15. prosinca održati Božićna bajka u Parku prirode Učka, a tamo će se mališani družiti i s Djedom Mrazom. Uživanciju u glazbenom dijelu adventa osigurali su zanimljivi izvođači poput Marka Tolje, Whiteheadsa i Martine Majerle. Termine koncerata i ostale informacije možete pronaći ovdje.

Opatija

Crikvenica

Grad Crikvenica i ove je godine pripremio pravu adventsku čaroliju uz pregršt sadržaja za sve uzraste od gastro radionica blagdanskih specijaliteta, radionica božićno-novogodišnjih ukrasa, projekcija crtanih filmova pa sve do klizališta, sajmova, vrhunskog zabavnog programa i mnoštva drugih iznenađenja, poput dolaska Svetoga Nikole te druženja i fotografiranja s Djedom Božićnjakom. Ljubitelji klizanja mogu uživati na novouređenom klizalištu „Ledena morska bajka“ koje se ove godine nalazi na Trgu Stjepana Radića, a možete posjetiti i šumu Djeda Božićnjaka te selo patuljaka. Ulicama grada voze kočija i vlakić, a Preradovićevom se ulicom širi miris kuhanog vina i božićnih slastica. Na tradicionalnom dočeku Stare godine, 30. prosinca, moći ćete uživati u koncertu Giuliana.

4
| Foto: Matej Paluh

Dobitnici adventskog nagradnog natječaja su:

  • Dolores Pećanić
  • Ana Ožbolt
  • Dolores Gregurić
  • Anita Pavičić
  • Ana Cindrić
Pravila natječaja i korištenja osobnih podataka pogledajte ovdje

Powered by Hrvatska turistička zajednica

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode