Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Powered by Addiko

Svaka kuna je bitna! Obratite pozornost na dodatne troškove

Znate li onaj prekrasan osjećaj kada vam sjedne plaća? Obično taj osjećaj prođe čim platite sve račune i obavite mjesečni špeceraj, ali uz ovih nekoliko sitnica plaća vam može trajati dulje

Idete van – bankomat nije blizu. Pomislite – ma nema veze! Na prvom bankomatu podići ću novac

Bez obzira na to koliko u svakodnevnom životu koristite debitne i kreditne kartice, dvije kuglice sladoleda ćete ipak rijetko platiti karticom. Danas se vrlo rijetko odlazi u banku, a bankomati su nam uvijek pri ruci.

Najjednostavnije je otići do prvog bankomata po gotovinu. Ponekad vam možda i padne na pamet kako ćete na kraju mjeseca platiti naknadu zbog podizanja gotovine, ali žurite s posla, nemoguće je naći parkirno mjesto, a čeka vas još puno sitnica koje želite obaviti i jednostavno nemate vremena razmišljati o uštedama. 

Međutim, odvojite malo vremena, provjerite koliko novaca ste potrošili za naknade zadnjih nekoliko mjeseci, a zatim izbrojite koliko je to godišnje. Proučite što nude banke, postoje različiti modeli usluga. Nađite model u kojem možete dizati gotovinu na bankomatima drugih banaka bez naknade, jer sigurno postoji barem jedan koji najviše odgovara vašim navikama i životnom stilu.

Plaćanje naknade za račune - ne možete izbjeći, ali možete uštedjeti

Plaćanje računa danas je postalo jako jednostavno, zapravo ih možete plaćati svugdje, od kioska do benzinske postaje. Internet je omogućio da više ne morate ići do različitih poslovnica. Mobilno bankarstvo vam sada nudi potpunu slobodu, račune možete plaćati iz dnevnog boravka, 24 sata dnevno.

Također, internet bankarstvo nudi različite mogućnosti uštede, a neki paketi nude neograničeno plaćanje bez naknade. Na takav način godišnje možete uštedjeti stotine kuna, što će se svakako osjetiti u vašem kućnom budžetu, a cipele koje dugo gledate u izlogu dućana konačno mogu biti vaše.

Foto: Shutterstock

Spriječite dodatne troškove zbog popravka vozila

Vozni park u Hrvatskoj sve je stariji, od ukupno 2.010.172 registriranih vozila u 2016. godini čak 67,15 posto je starije od 10 godina. U brojkama bi to bilo čak 1.349.760 vozila, a prosječna starost vozila je iznosila 13,76 godina prema podacima Centra za vozila Hrvatska.

Bez obzira na starost vozila potrebno je naći najbolji način kako bi se sigurno i ugodno vozili. Nepredviđene i male nezgode najčešće se događaju kada ste taj mjesec već potrošili sav novac; otišli su brisači, akumulator je otkazao, a svjetlo je prestalo raditi baš prije odlaska na put. Ako vaš najbolji prijatelj nije automehaničar, potrebno je spriječiti takve glavobolje zbog dodatnih troškova.

Osiguravajuće kuće i banke nude razne opcije. Iako odmah pomislite koliko dodatno treba platiti, time zapravo možete smanjiti svoje brige i uštedjeti. Postoje opcije pomoći na cesti koje nude popravak vozila, zamjensko vozilo te troškove smještaja i nastavak putovanja, što znači da ćete se vrlo lako riješiti neočekivane muke, smanjiti troškove i mirno spavati.

Tema: Pametna kuna

Komentari (22)
  • Šugavi plaćeni članak, banke i osiguravajuće kuće će nam pomoć...hahaha..pa oni gledaju isključivo svoje interese, a čini se kao da gledaju tvoje...sve polit benzinom i zapalit.. revolucija je potrebna!!!!!!'

    24. 3. 2017,   07:03
  • Što je s onima koji to sve već rade od prvog dana zaposlenja? Što da oni rade sa štednjom uz mizernu kamatu od 2% i još porez na to? Što je sa nama koji nikad nećemo dizati kredite i planiramo kupiti stan od svoje vlastite ušteđevine? Što je sa nama koji radimo 14-18 sati na dan da bi osigurali bolje sutra svojoj djeci? Što je sa djecom čija se štednja masovno iskorištava do te mjere da je banke sad planiraju ukinuti i sankcionirati sve? Zašto se ne stavi zabrana na diranje novca na dječjoj štednji do djetetovog 18 rođendana i da novac može podići samo dijete osobno?

    23. 3. 2017,   13:57
  • ja cu se vezati za ovaj clanak: dosao sam iz daleka u ZG na Bus-kolodvor. Tur. agencija predlaze da mogu prespavati u Supilovoj ul. u Hotelu Nacional Vila. Naravno recepcija i dama kaze da spavanje u tom Hotelu ne mogu platiti $ dolarima, kune ili EU a u Hotelu nema mijenjacnice? Dama samo radi svoj posao , briga za gosta kao da sam dosao u Zimbabwe interesting????????

    14. 7. 2017,   19:43