Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 32

Ljubavni filmski citati koji su nam se urezali u pamćenje

Powered by Renault

Ljubavni filmski citati koji su nam se urezali u pamćenje

Neki od ljubavnih filmskih citata su toliko emotivni i poznati da smo ih i sami izgovarali. Donosimo vam 10 legendarnih ljubavnih izjava iz filmova zbog kojih su i vas možda preplavili osjećaji

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine”, govori Rick Blaine (Humphrey Bogart) u kultnom filmu Casablanca, misleći na svoju Ilsu (Ingrid Bergman). Ta scena je ujedno jedna od najemotivnijih u cijelom filmu jer Rick sjedi tužan u baru i prisjeća se prošlih vremena. 

"After all... I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her"  iz filma Notting Hill (1999.) je rečenica kojom Anna želi poručiti da je bez obzira na svoju slavu žena od krvi i mesa koja traži ljubav. Julia Roberts u filmu glumi poznatu hollywoodsku glumicu koja dolazi u knjižaru u kojoj radi Will i tu počinje njihova velika ljubavna priča. 

Kada je Dorothy (Renee Zellweger) u filmu Jerry Maguire rekla Jerryju (Tom Cruise) “You had me at hello!” i mi smo ostali bez daha. 

U filmu Dracula riječima “I have crossed oceans of time to meet you” izrečena je jedna od najpoznatijih ljubavnih izjava. Iako je u pitanju jedan od najpoznatijih horor filmova, ova ljubavna priča vas nije mogla ostaviti ravnodušnima. 

Svim ljubiteljima Star Warsa dobro je poznata scena u kojoj princeza Leia (Carrie Fisher) riječima “I love you” konačno izrazi svoju ljubav Hanu (Harrison Ford) u The Empire Strikes Back. Han joj na to odgovara “I know”. Kasnije su objavili da je u toj sceni došlo do zabune. Na blesimetru je zapravo pisalo “I love you, too.” 

You will never age for me, nor fade, nor die” poznati je citat iz inteligentne romantične komedije Zaljubljeni Shakespeare  (1998.) koji je inspiriran Shakespearovim životom i djelom Romeo i Julija, no u filmu su glavni protagonisti upravo sam Shakespeare (Joseph Fiennes) i njegova Viola (Gwyneth Paltrow). Ovaj je film osvojio srca ne samo jedinstvenom ljubavnom pričom, već bezvremenskim i vještim pretakanjem osjećaja protagonista u riječi i sasvim zasluženo osvojio Oscar za film godine. 

Voljeti se čini isprva lako, no ubrzo shvatimo kako ljubav može biti prava vještina. “The greatest thing you’ll ever learn is just to love, and be loved in return” citat je iz filma Moulin Rouge (2001.).

I za kraj, ne smijemo zaboraviti na film zbog kojeg su milijuni obožavateljica pustile koju suzu - Prljavi ples (1987). „Nobody puts Baby in the corner“ je zasigurno najpoznatiji citat iz spomenutog filma kojeg je izjavio glavni lik, plesač Johnny (Patrick Swayze), tik prije najlegendarnije plesna scene svih vremena.

A photo posted by Emily Hsu (@emilymhsu88) on

Na snagu ljubavi podsjeća nas film Bolje ne može (1997.). Jack Nicholson glumi ciničnog, rasističkog, opsesivno-kompulzivnog romanopisca Melvina koji u vezi s Carol (Helen Hunt), postaje spreman na sve promjene kako bi je zadržao. "You make me want to be a better man"  njegova je izjava koja dokazuje kako ljubav može zacijeliti i najokorjelija srca.

"I would rather share one lifetime with you than face all the ages of this world alone" poručila je Arwen (Liv Tyler) ljubavi svog života, Aragornu (Viggo Mortensen), u epskom filmu Gospodar prstenova: Prstenova družina (2001.). 

 

A photo posted by ↟Tania↟ (@belceboobs) on

 

I za kraj, ne smijemo zaboraviti na film zbog kojeg su milijuni obožavateljica pustile koju suzu - Prljavi ples (1987.). "Nobody puts Baby in the corner" je zasigurno najpoznatiji citat iz spomenutog filma kojeg je izjavio glavni lik, plesač Johnny (Patrick Swayze), tik prije najlegendarnije plesna scene svih vremena.

 

Bliži nam se Valentinovo - vrijeme kada će se mnogi od vas okušati u smišljanju nezaboravnih "ljubavnih citata" za partnera ili partnericu. Znamo da niste scenaristi, ali ove godine ne propustite priliku na originalan način zasjeniti čak i Casanovu uz pomoć  #LjubavnihPisama. Više detalja potražite u videu ili na #LjubavnaPisma.

 

 

Powered by Renault

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32
VIDEO

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno

Pripreme za sezonu bazena u punom jeku: Koji su proizvodi obavezni u održavanju bazena
LJETO JURI PREMA NAMA

Pripreme za sezonu bazena u punom jeku: Koji su proizvodi obavezni u održavanju bazena

Iako nas temperature šokiraju, ne treba sumnjati u jačinu ljeta koje je pred nama. A ako smo ponosni vlasnici bazena ili se spremamo to postati, ovo su proizvodi koji su potrebni da kupanje ovog ljeta bude uživancija
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...