Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 8

Radi li i vaš partner neke od ovih 7 iritantnih stvari?

Powered by Simpa

Radi li i vaš partner neke od ovih 7 iritantnih stvari?
1

Svaka je veza drugačija, ali ipak je svakima jedno zajedničko - navike i ponašanja partnera koja nas živciraju. Koliko se god voljeli, uvijek postoje neke stvari zbog kojih se konstantno svađamo i "proširujemo" svoj vokabular

Činjenica je da su ljudi komplicirani, stoga je logično da su i veze komplicirane. Na početku je uvijek sve lijepo, slatko, romantično, uzbudljivo i seksi, a partnerove mane jedva da i primjećujemo. No, u svakoj duljoj vezi dođe do trenutka kada te mane i iritantne navike postanu itekako vidljive, posebno ako živite zajedno. Nekomu počne smetati ne spuštanje daske na WC školjci ili ostavljanje kose u umivaoniku. Drugoga živcira neurednost, dok trećega izluđuje što je partner stalno nervozan...

Upravo je na ovu temu portal NationalToday proveo anketu u kojoj je sudjelovalo 1035 vjenčanih parova, a njome je otkriveno koje stvari smetaju ljudima u vezi, odnosno u braku. Pročitajte, možda se u nečemu prepoznate!

Selektivno slušanje

Koliko ste se puta našli u situaciji da vas netko sluša "s pola uha" i zapravo uopće ne čuje što mu govorite? Nakon pola sata pita vas "Što si ono govorio/la?", a vi tada preokrenete očima i, već po navici, odgovorite: "Nije važno". Kad se to počne događati u vezi ili braku, vrijeme je da se trgnete. Komunikacija je ključ svake dobre veze, pa je polovično i selektivno slušanje legitiman razlog za svađe i razmirice s partnerom. Takvim slušanjem pokazujete da vam nije stalo do partnera i onoga što govori. Želite li biti sretni, slušajte jedno drugo s pažnjom i posvećenošću jer ćete jedino tako održati zdravu i sretnu vezu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

via GIPHY

Povremeni "kontrol-frik"

Odlučujete li stalno gdje ćete izaći s partnerom, koji ćete film gledati, s kim ćete se družiti ili gdje ćete otići u kupovinu, vjerojatno ste vi taj "kontrol-frik" u vezi. Bez obzira na razlog zbog kojeg to činite, vašem partneru to vjerojatno jako smeta, a možda ne zna kako vam reći. Iako niste zadovoljni ako ne odlučujete sami o svemu, zapamtite da ste u vezi, stoga dopustite ponekad da i druga strana odlučuje. Također, dopustite svom partneru da diše. Samo zato što ste u vezi ili braku, ne znači da vam oboma nisu potrebni vrijeme i prostor za sebe.

via GIPHY

Financijska neodgovornost

Svugdje se već naveliko pisalo o tome kako se brakovi i veze najčešće raspadaju zbog novca što nije neobično s obzirom na to da o novcu ovisimo. Od posjedovanja kuće, podizanja djece do planiranja budućnosti - sve se vrti oko novca i mogućnosti koje nam on pruža. Ako je jedan partner puno neodgovorniji od drugog kad su u pitanju financije, svađa, ljutnja i psovke vrlo lako buknu. Bez obzira na to radi li se o sitnim troškovima poput potrošnje na mobitelu ili o ogromnom minusu na računu, skriva li jedan tako nešto od drugoga, svađa je u određenom trenutku neizbježna. Partneri trebaju međusobno biti upućeni u sve troškove i o njima redovito razgovarati, naročito ako planiraju zajedničku budućnosti ili već žive zajedno. No, isto tako, trebaju biti podrška jedno drugom, posebno ako jedan od njih loše raspolaže novcem - tada mu treba pomoći da bolje planira troškove i odredi kako i gdje će štedjeti. Također, u vezi nema mjesta za škrtost jer s partnerom treba dijeliti sve, a ako vam to nije u navici, počnite s malim koracima. Za početak, sa Simpa Glanc tarifama možete s partnerom podijeliti višak megabajta na mobitelu što je dobar način da naučite dijeliti. 

  

via GIPHY

Izbjegavanje kućanskih poslova

Održavanje kuće ili stana svakodnevan je posao, posebno ako imate djecu. Uvijek ima suđa za oprati, odjeće za ispeglati... Treba izbaciti smeće, usisati i oprati podove, pobrisati prašinu, oprati kupaonu, promijeniti posteljinu i tako dalje. Ako se kućanski poslovi ne raspodjele na oba partnera, jedan od njih (čitajte onaj koji zapravo to sve radi) s vremenom će početi kipjeti, ljutiti se i prigovarati drugomu koji "ništa" ne radi. Istina je da i dalje živimo u društvu u kojemu su, najčešće, kućanski poslovi ženska obaveza, a pranje auta i popravci u kući muška. Međutim, 2018. je godina, nema opravdanja za takvo razmišljanje jer su i žene i muškarci sposobni raditi sve, stoga žali li se vaš partner da ne pomažete dovoljno u kući, pokrenite se!

via GIPHY

Neurednost

Ostavljanje čarapa na podu, prljavog rublja kraj košare za rublje, prljavog suđa u sudoperu i izgužvane odjeće na stolcu samo su neke od stvari koje vašeg partnera nerviraju. Uglavnom je u svakoj vezi jedna osoba urednija od druge stoga će najčešće ta urednija osoba zanovijetati drugoj. Budući da je neurednost prilično ružna navika, pokušajte je se riješiti, kako zbog sebe tako i zbog svog partnera kojemu se diže kosa na glavi svaki put kad vas vidi da ulazite obuveni u spavaću sobu. 

via GIPHY

Radoholičarstvo

Radoholičarstvo ne mora nužno biti loše dok god drugi aspekti života nisu zanemareni. Štoviše, u društvu se oduvijek smatra da su ljudi koji puno rade vrijedni i marljivi. Međutim, onog trenutka kada osoba zbog posla počne zanemarivati osobni život, obitelj i prijatelje, pa naposljetku i samoga sebe, vrijeme je za ozbiljne promjene. Veza u kojoj jedan partner stalno radi i nikad ga nema kod kuće (a čak i kad je kod kuće, mislima je u poslu) nije veza. Druga je osoba usamljena, zanemarena i vjerojatno pati, stoga je razumljivo da je radoholičarstvo jedna od stvari koje se nalaze na ovom popisu.

via GIPHY

Flegmatičnost

Ako je vaš odgovor na sve: "Svejedno mi je" ili "Ti odluči", vaša veza mogla bi biti na klimavim nogama. Drugoj osobi počet će smetati takvo ponašanje i vaša nezainteresiranost za bilo što. Zajedno ste u vezi, stoga zajedno morate odlučivati i biti jednako zainteresirani za ono što drugog zanima. Zapamtite, flegmatičnost i nezainteresiranost nisu odlike dobrog partnera.

via GIPHY

Prepoznajete li se u nečem navedenom? Recite nam što vas najviše iritira kod partnera i/ili podijelite članak i spasite koju vezu.

Powered by Simpa

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....