Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 21

Je li brada znak muževnosti ili je samo trend s rokom trajanja?

Powered by Wilkinson

Je li brada znak muževnosti ili je samo trend s rokom trajanja?

Kroz povijest, bradatost i općenita dlakavost kod muškaraca predstavljala je dozu dominantnosti, odlučnosti i primitivnog nagona zastrašivanja protivnika. Neke stvari su se ipak promijenile

Nakon industrijalizacije i razvoja građanstva, muškarci su sve više i više vremena počeli posvećivati svom izgledu pa se tako 90-ih godina rađa termin "metroseksualac" koji označava muškarca koji njeguje svoje lice i tijelo te time radi na poruci koju svojim prisustvom šalje okolini. U početku su drugi moćni muškarci kojima je to bilo nešto izrazito nemuževno termin uzimali s dozom podsmijeha. Kako li se samo situacija u 2018. godini promijenila.

Započelo je s licem, a došlo je skroz do "dolje"

Uklanjanje dlaka jednostavno je postalo mainstream! A zašto i ne bi? Prema Johnu Golobicu, znanstveniku Quest Diagnosticsa iz New Mexica, brade mogu sadržavati bakterije koje nalazimo u WC školjkama. Neprekidno diranje brade prstima dodatno ju prlja, pogotovo ako vam pranje ruku nije neka navika. No nije sve tako jednostavno i svako područje ima specijaliziran način pripreme i obrade kako biste što bolje pripremili i sanirali kožu nakon brijanja. Loši i jeftini preparati i alati često su glavni krivac za iritaciju, crvenilo i peckanje.

Obrve, brada, pazusi, prsa, međunožje, ruke... Sve dolazi u obzir!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

via GIPHY

Jedna od glavnih karakteristika muškog lica su obrve pa možemo početi od njih. Kao "alate" kojima signalizirate jeste li tužni, sretni ili ljuti te koji vas spašava od čestica i kapanja znoja u oči, naravno da želite da budu u što boljem stanju. Za obrve je dovoljno uzeti češalj, podesiti dužinu obrva te ih odrezati škarama ili mašinicom. Nakon toga ih je dovoljno počešljati u smjeru rasta.

Brada zahtijeva nešto predaniju njegu te su osim britvica i mašinica za kvalitetnu njegu potrebni losioni, kreme i razna maziva za sjaj i gustoću. Znanstveno je dokazano kako topla voda i para tuša pomažu u otvaranju pora lica zbog čega britvica lakše klizi po licu, a mnogi muškarci čine grešku te se prvo briju čineći tako kožu podatnijom za iritaciju.

Imajte na umu da pri svakom brijanju trebate pripremiti lice i koristiti kvalitetnu britvicu koja na sebi ima gel koji umanjuje iritaciju i crvenilo. Primjerice, Wilkinsonova nova britvica Hydro Connect 5 na svojim oštricama sadrži gel za hidrataciju koji sprječava iritaciju te štiti kožu od isušivanja.

Što se tiče prsa, ne morate biti plivač, biciklist ili sportaš da biste održavali higijenu tog područja. Diana Schmidtke, stručnjakinja za muško brijanje koja je radila sa zvijezdama poput Chris Hemswortha, Georgea Clooneyja i Jona Hamma tvrdi kako bi se dlake na prsima uglavnom trebale "trimati", a ne potpuno brijati. Koža na prsima tanja je kao i dlake, te se brijanjem pojačava rizik od uraslih dlaka koje znaju biti bolno i naporno iskustvo. Sličan proces vrijedi i za pazuhe te se preporučuje lagano trimanje mašinicom i naravno, redovito korištenje dezodoransa. Potpuno brijanje može oštetiti kožu na kojoj se izrazito nakupljaju masti i neugodni mirisi te je kratko "trimanje" dovoljno kako biste održavali higijenu.

via GIPHY

Intimno područje

Zadnje ali ne i manje važno, međunožje kao takvo predmet je rasprava i filozofija otkad je čovječanstva, a rasprava se posebno zahuktala posljednjih godina kada su brojni muškarci počeli uređivati svoje intimno područje. Da odmah prijeđemo na ono bitno; ženama je oku ugodnije ako su muškarci "uređeni". No nemojte odmah posegnuti za električnim trimerom. Zbog drugačije čvrstoće kože, preporučeno je koristiti britvicu koja prirodnije prianja uz promjenjiv teren te hidratizira kožu. Osim estetike, time pomažete i svojoj higijeni. Neugodni mirisi koji se zbog gustoće dlaka zadržavaju u intimnom području nešto je što na jako lagan način možete riješiti u nekoliko minuta i još se kasnije osjećati dobro, a istodobno omogućujete koži i porama da "dišu".

Nakon brijanja preporučeno je koristiti neke od preparata za njegu kože koje možete nabaviti u svim trgovinama i drogerijama kako biste omekšali kožu. Njega tijela izuzetno je bitna stavka u zdravlju pojedinca te to više nije pitanje muškosti ili trenda. Zato koristite najbolje i provjerene preparate jer tijelo pamti.

 

Powered by Wilkinson

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje