Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 4

Moguće je: Slatka janjetina, pečena sarma i purica s ražnja

POWERED BY Slanoled

Moguće je: Slatka janjetina, pečena sarma i purica s ražnja
1

Za sve ljubitelje janjetine, sarme ili purice donosimo pomalo otkačene recepte kako bi svoje najdraže jelo pripremili u potpuno drugačijem ruhu! Kulinarske vratolomije nisu prezahtjevne, a okusi vas neće razočarati.

Janjetina u medu i senfu, sarma iz pećnice i purica s ražnja. Zašto ne? Iako ljubitelji ovih delicija zasigurno misle kako ne treba raditi izmjene u tradicionalnim receptima, možda nekoliko izmjena krije još sočnije okuse. Izazivamo vas da se odvažite i isprobate jedan od ovih recepata! Garantiramo da nećete požaliti.

Sočna janjetina s medom

Iako će ljubitelji janjetine reći kako janjetini ne treba ništa više osim soli i pripreme na žaru ili pod pekom, sa sigurnošću možemo reći kako će promijeniti mišljenje budu li dali priliku ovom receptu. U nastavku vam donosimo tajnu marinade koja će janjetinu učiniti još sočnijom!

Sastojci: janjeći but, 6 češnja češnjaka, 2 velike žlice senfa, 2 žlice meda, grančice svježeg ružmarina, 1 dcl vode i 1/2 dcl bijelog vina.

Priprema: Pripremite marinadu od senfa i meda te ostavite janjeći but da odstoji u marinadi tijekom noći. Prije pečenja zarežite but na dvadesetak mjesta, umetnite češnjeve češnjaka te na kraju stavite ružmarin. Tako pripremljen but stavite u posudu za pečenje, zalijte vodom, a po želji dodajte mrkvu ili krumpir. Sadržaj posude pokrijte folijom i lagano pecite na 130 stupnjeva 4 do 5 sati. Pred kraj but zalijte vinom i pecite na 200 stupnjeva kako bi dobio hrskavu koricu.

via GIPHY

Purica na ražnju

Purica neće izgubiti puno na okusu budete li ju pekli u pećnici, no problem je u tome što ju tijekom pečenja morate neprestano zalijevati sokom od pečenja kako bi na kraju bila dovoljno sočna. Prilikom pečenja purice na ražnju svakako pripazite da temperatura ne bude previsoka. Za pripremu ovog jela potrebni su vam purica, sol, Vegeta i vino po izboru.

Priprema:

  1. Puricu očistite i operite, a zatim ju dobro premažite solju i Vegetom pa ostavite da se marinira nekoliko sati.
  2. Nakon toga puricu stavite na ražanj i pustite neka se polagano okreće 2 do 3 sata. Tijekom pečenja puricu premazujte mješavinom vina, soli i ulja.
  3. Nakon što bude pečena, puricu narežite komade i poslužite s prilogom i salatom po želji.

via GIPHY

Sarma koja se peče

Idući recept kojem ćemo promijeniti smjer kretanja jest tradicionalna sarma. U ovom slučaju sastojci ostaju isti, no njezina se priprema mijenja kako se bližite kraju.

Priprema:

  1. Na ulju pirjajte nekoliko manjih glavica luka te dodajte meso, a za to vrijeme kuhajte rižu 10-15 minuta.
  2. Mesu postupno dodajte začine i pirjajte, a na kraju dodajte rižu te sve pirjajte oko 30 minuta.
  3. Stavite smjesu na listove i zamotajte u sarmu te ih složite u posudu. Preostali kupus možete narezati i dodati u posudu.
  4. U posudu ulijte malo vode te ju poklopite ili pokrijte alu-folijom i stavite u pećnicu na 175 stupnjeva 30 minuta.
  5. Pola sata prije no što sarma bude gotova, maknite poklopac ili foliju te povećajte temperaturu na 200 stupnjeva.

Ako vam nije dosta isprobavanja omiljenih jela u otkačenim i drugačijim izdanjima, tu je Slanoled!

POWERED BY Slanoled

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
VIDEO

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba
KAMO ZA PRAZNIK RADA?

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik organizira bogat zabavni program i vrhunske mesne i riblje specijalitete

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno