Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 14

Novi trendovi: plaćanje računa preko Messengera?

Powered by Addiko Bank

Novi trendovi: plaćanje računa preko Messengera?
1

Ako ste mislili da vas tehnologija više ne može iznenaditi, čekajte da vidite kako su različite zemlje uspjele spojiti aplikacije poput Vibera i Facebooka s mobilnim bankarstvom i tako sve prilagoditi našoj svakodnevici

Korištenje pametnih telefona i aplikacija za slanje poruka potpuno je promijenilo našu komunikaciju. Banke su umjesto SMS poruka i telefonskih poziva počele koristiti različite aplikacije kako bi korisnicima pružile brz i jednostavan pristup svojim uslugama. U današnjem svijetu gdje je brzina glavni moto, aplikacije su jedan od rijetkih faktora koji nam ne uzimaju vrijeme, nego ga daju. 

3 razloga zašto su nam aplikacije prijeko potrebne

Ma kome se još da čekati u redu?
Ako ste vi onaj član kućanstva koji je zadužen za plaćanje računa, onda vam je korištenje mobilnog bankarstva vjerojatno najdraži tehnološki trend koji se pojavio na tržištu. Skeniranje računa i plaćanje u dva klika, uz manju naknadu, nego što biste platili u pošti samo su neke od čari implementacije ove tehnologije u bankarski sektor.

Radno vrijeme nas više ne izluđuje
Ako radite od 9 do 17 sati, vaša banka se nalazi na drugom kraju grada, a vi još morate pokupiti klince, utrka s vremenom za vas je upravo počela. Još kad je u pitanju ljetno radno vrijeme - ništa nas ne izluđuje više. Zato su nam aplikacije olakšale prijenos novaca s tekućeg računa na žiro račun bilo kad i bilo gdje, ali i provjeravanje koliko nam je novaca na raspolaganju ako odlučimo poći u shopping.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svi bankomati su tu, samo našeg nema
Plaća treba sjesti svakog trena, a vi u blizini nemate bankomat kako biste provjerili je li se to dogodilo. Ili još gore - niti jedan bankomat vam nije usput! U takvim situacijama pristup računu nam olakšava cijelu priču i spašava nas nepotrebnog stresa.

Plaćanje računa putem Vibera

Još 2016. godine Stantarder banka u Velikoj Britaniji pokrenula je tehnologiju glasovnog bankarstva. U prvoj su fazi korisnici mogli komunicirati putem Santander SmartBank aplikacije i tako imati uvid u svoju potrošnju. No, kako bi otišle korak dalje, neke banke su odlučile svoje usluge kombinirati s najpoznatijim mobilnim aplikacijama pa su tako Messenger, Snapchat, WhatsApp, Viber ili We Cat samo neke aplikacije koje su na mala vrata ušle u poslovanje modernijih banaka. 

Amerika kao glavni začetnik

Na drugom kraju svijeta, ATB banka u Sjevernoj Americi pokrenula je virtualnog bankarskog asistenta i tako je postala prva banka na svijetu koja je ponudila bankarsku uslugu putem Facebook Messengera. Tako putem Messengera klijenti mogu platiti račune, pogledati bilance računa, prenijeti novac, a mogu pristupiti i djelatniku banke. Kreativni umovi koji se kriju iza ove ideje istaknuli su kako se ovakav način komunikacije uklapa u način života njihovih korisnika jer je riječ o ljudima koji svakodnevno komuniciraju preko messengera sa svojim prijateljima i drugim organizacijama, pa zašto onda ne bi i bankarske usluge ''odrađivali'' tako?

Ni europske zemlje nisu daleko

Kad su navedene aplikacije tek došle na naše tržište, uglavnom su nam služile za komunikaciju putem poruka, a kasnije i za pozive. No, neke banke su otišle korak dalje pa je tako Addiko banka uvela prvo chat bankarstvo u Hrvatskoj. Putem Vibera možemo provjeriti stanje i promet računa, izvršiti plaćanje, pronaći najbližu poslovnicu ili bankomat.

TBI Bank u Bugarskoj i Rumunjskoj također prati trendove pa tako pruža mogućnost klijentima da putem Viber aplikacije zatraže telefonski poziv operatera banke i saznaju dodatne informacije o bankovnim uslugama, kampanjama i online bankarstvu.  

Kad se uzme u obzir koliko nam vremena treba da se prilagodimo nekim drugim svjetskim trendovima, možemo zaključiti da u bankarskom sektoru ne kaskamo za vodećim zemljama.

Powered by Addiko Bank

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.