Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Powered by Tele2

Obrtnici se trebaju brzo prilagoditi digitalizaciji

None Foto: Shutterstock

Biznis akademija u Vrbovcu okupila je obrtnike koji su iznadprosječne ocjene dali predavačima. Vrijednost radionice je 2.500 kuna, a zahvaljujući idejnom začetniku Tele2

Moramo se prilagoditi budućnosti i tržištu. Digitalizacija je važna stavka u svakom poslu. Upravo zato jako je važna da obrti digitaliziraju poslovanje i prilagode se novim uvjetima na tržištu. Na našem je području 345 obrtnika  - rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Vrbovec Ivan Leščić na Biznis akademiji koja je održana u Vrbovcu. 

Važnost edukativne radionice prepoznao je  i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj koji je sudjelovao na radionici te je naglasio važnost prilagodbe tržištu. Teme predavanja bile su kako digitalni marketing i prodaja mogu pomoći obrtima i malim biznisima, kakav je to digitalni marketing za obrte i male biznise te kako se povezati s potrošačima na društvenim mrežama. Sve to vrbovečkim su obrtnicima pojasnili stručnjaci za digitalni marketing i prodaju: docent dr. sc. Vatroslav Škare s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Sanja Novak, mag. oec. 

Nakon edukacije koja je vlasnicima obrta i malih biznisa pokazala odakle krenuti s primjenom digitalnog marketinga i prodaje te koje su metode najbolje za njihov biznis, sudionicima je podijeljena anketa. Više od polovice polaznika izrazilo je veliko zadovoljstvo sadržajem edukacije za koju smatraju da je odlično prezentirana. Obrtnici su iznadprosječne ocjene dali predavačima, a izrazito su bili zadovoljni organizacijom edukacije. Anketa je pokazala da bi svi polaznici ovu radionicu preporučili drugima, budući da im je edukacija bila korisna. Vrijednost radionice je oko 2500 kuna. Zahvaljujući idejnom začetni­ku projekta Tele2, za obrtnike je bila besplatna.

- Jako je važno da se svi prilagodimo tržišnim uvjetima. Bez digitalizacije se više ne može - kaže Miljenko Grubešić.

Tele2 je organizirao nagradnu igru za polaznike radionice Biznis akademije. Najsretnija je bila Jana Škaro koja je osvojila pokućni internet s BEZBROJ GB besplatno na godinu dana.

Tema: Biznis Akademija

Komentiraj, znaš da želiš!