Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Powered by HEINEKEN Hrvatska

Odvajate li otpad? Kazne za neodvajanje prilično su visoke

None Foto: Guliver/Shutterstock

Na svijetu se godišnje odbaci više od dvije milijarde tona smeća, a razlog tomu je što 99% onoga što kupimo bacamo u smeće kroz šest mjeseci. Da bismo to smanjili moramo početi razvrstavati otpad što većina nas ne radi

Hrvatska se nažalost ne može pohvaliti s razvrstavanjem otpada jer smo u odnosu na druge europske zemlje prilično loši u tome. Velik problem je neosviještenost građana o recikliranju i kompostiranju čime se znatno smanjuje količina smeća. Zato se civilni i privatni sektor sve više angažiraju oko ovog pitanja kako bi educirali i osvijestili građane o važnosti pravilnog odlaganja različitog otpada. 

Kako pravilno odlagati smeće i koje su kazne ako to ne činite, pogledajte u kratkom videu:

 

Tema: Bolji svijet

Komentari (38)
  • ljudi da bacaju u razlicite kante a onda smetlari to sve bace u isti kamion..............koja je ovo sprdacina

    12. 5. 2018,   08:50
  • Prvo poskupe odvoz otpada jer se kao treba razvrstavati, a onda taj isti razvrstani otpad prodaju kao sekundarnu sirovinu (imaju duplu zaradu). Takvo razvrstavanje i odvoz otpada trebali biti besplatni (ne možeš 2 puta zaraditi na istoj stvari), i zato nikada, ponavljam nikada neću razvrstavati ništa, jer nas stoka guli i pravi profit na nama (jebe se njima za planet i prirodu, već su u tome vidjeli dobru priliku za enormno visoku zaradu).

    12. 5. 2018,   12:24
  • Da, da, da. Odvajaš. I onda dođe Eko Flor (Googlajte tko je capo!) i SVE strpa u isti kamion. Pa ih lik slika i da u novine. Dobije odgovor da to nema veze jer oni imaju sortirnicu otpada! Pa koji kurac onda plačat sortiranje na kućnom pragu????

    12. 5. 2018,   09:38