Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 6

Otkrivamo: Male navike koje mogu promijeniti vaš život

POWERED BY dm

Otkrivamo: Male navike koje mogu promijeniti vaš život
1

Često ste ujutro razdražljivi i pod stresom? Uvođenje zdravih navika može znatno poboljšati kvalitetu vašeg života. Donosimo male navike koje stvaraju velike promjene

''Mi smo ono što redovito radimo. Kvaliteta dakle nije čin, već navika'', rekao je jednom davno Aristotel. I bio je u pravu. Često griješimo misleći kako jedino velikim koracima možemo promijeniti život iz temelja. Međutim, uvođenje nekoliko malih navika može imati više efekta nego odluka o jednoj velikoj na koju možda čak i niste spremni. No, kako izgraditi malu naviku? U procesu promjene najvažnije su vaša odluka da želite okrenuti novu stranicu i spoznaja kako velike stvari ne dolaze preko noći. Upravo zbog toga izdvojili smo nekoliko ideja koje biste mogli iskoristiti prilikom razmišljanja o tome što možete promijeniti u životu te postati zadovoljniji i uspješniji.

Promijenite dnevnu rutinu

Iako zvuči jednostavno, stvaranje dnevne rutine prilično je zahtjevan zadatak koji, ako se dobro obavi, može donijeti veliku promjenu u vaš život. Brza svakodnevica i stres na poslu često mogu unijeti negativnost u vaš život, stoga je bitno da u svaki dan uključite nekoliko sitnica koje vas opuštaju i čine sretnima.

Primjerice, ujutro se možete probuditi ranije kako biste u opuštajućoj tišini mogli doručkovati i popiti kavu, nakon posla otići na jogu ili pak prošetati s obitelji. Tako ćete uspostaviti balans i fokusirati se na bitne stvari u svom životu.

Napravite popis obveza

Neorganiziranost i izbjegavanje planiranja dana često može rezultirati lošim danom. Osim što nećete moći posložiti prioritete, izgubit ćete motivaciju i vrlo vjerojatno nećete uspjeti obaviti sve ono što ste željeli. Isto tako, ono što možete obaviti u određenom trenutku ne ostavljajte za kasnije jer ćete tako samo nagomilati obaveze.

Izradom popisa obaveza moći ćete kvalitetnije iskoristiti dan te ćete imati priliku posložiti prioritete. Stoga iskoristite formulu zvanu popis obaveza te večer prije zapišite što sve morate obaviti i unaprijed spriječite potencijalno loš dan.

Planirajte budžet

Planiranje budžeta ne znači nužno da morate početi štedjeti i živjeti poput vrapca na grani. Ono vam daje mogućnost da počnete razumijevati svoje financije i uspostavite kontrolu nad njima. Planiranje budžeta idealan je alat koji vam pomaže shvatiti način na koji trošite i štedite.

Svrha je planiranja budžeta spoznaja o tome gdje se i kako vaš novac obrće te pruža jedinstvenu priliku uočavanja grešaka i identificiranja prilika za uštedu. Rezultati će biti uspješni jedino ako se budete pridržavali pravila koja ste odredili prilikom planiranja.

Provodite vrijeme u prirodi

Prema posljednjem istraživanju, dokazano je kako samo dva sata dnevno u prirodi smanjuje rizik od raznih bolesti. Jači imunološki sustav i manji rizik od kardiovaskularnih bolesti samo su neki od pozitivnih utjecaja prirode na vaše zdravlje.

Osim benefita za fizičko, priroda nosi benefite i za mentalno zdravlje. Boravak u prirodi smanjuje anksioznost i depresiju te potiče ispuštanje hormona sreće. Ovo su dovoljni razlozi da u svakom slobodnom trenutku pohrlite u obližnji park i počnete raditi na kvaliteti zdravlja.

Razmišljajte pozitivno

Posljednji, ali ništa manje bitan savjet jest da razmišljate pozitivno. Pozitivno razmišljanje zasigurno je ključ koji otvara vrata uspjeha i glavna je motivacija za ostvarivanje ciljeva.

Stoga, negativne životne situacije nemojte percipirati kao nešto najgore što vam se dogodilo, već pokušajte izvući lekciju i razmišljati kako ćete idući put biti spremni prihvatiti izazov. Put do zvijezda je trnovit, no uvođenjem malih promjena u svoj život možete postići i više nego što mislite.

Kako biste lakše primijenili prethodne savjete, iskoristite novi Manijak rokovnik, koji obuhvaća sve to do liste i popise potrebne kako biste imali sve na jednom mjestu. Osim što se može smjestiti u svaku torbicu, u 'Manijaku' sami kreirate redoslijed stranica, dopuštate svojoj mašti da se poigra i vodite evidenciju o onome što je vama bitno.

Svoj primjerak ekskluzivno možete nabaviti u dm prodavaonicama.

POWERED BY dm

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6
VIDEO

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno

Pripreme za sezonu bazena u punom jeku: Koji su proizvodi obavezni u održavanju bazena
LJETO JURI PREMA NAMA

Pripreme za sezonu bazena u punom jeku: Koji su proizvodi obavezni u održavanju bazena

Iako nas temperature šokiraju, ne treba sumnjati u jačinu ljeta koje je pred nama. A ako smo ponosni vlasnici bazena ili se spremamo to postati, ovo su proizvodi koji su potrebni da kupanje ovog ljeta bude uživancija
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...