Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 3

Uz ovu vještinu će vam život biti mnogo lakši - naučite je

Powered by Stari lisac

Uz ovu vještinu će vam život biti mnogo lakši - naučite je

Lijepa riječ stvarno otvara sva vrata, a na vama je samo da iskoristite što vam je ponuđeno. Ne znate kako okrenuti neku situaciju u svoju korist? Saznajte kako navesti sve oko sebe da vam jedu iz ruke

"Misli što hoćeš, a govori što moraš" stara je i mudra izreka čije se autorstvo nepotvrđeno pripisuje francuskom znanstveniku Renéu Antoineu Ferchaultu de Réaumuru. Iako nije sigurno porijeklo izreke (izgleda da se gospodin René nije previše zamarao autorskim pravima), poruka je jasna. U svojoj glavi možete misliti što god želite, ali se broji samo ono što kažete, stoga dobro birajte što ćete, kako i kome reći.

Umjetnost pametnog odabira lijepih riječi i njihovog adresiranja pravim ljudima neki ružno zovu i ulizivanjem, no ne slušajte ih. U životu ne trebate takvu negativnost! Laskanje i ulizivanje nisu isto, a mi vam donosimo situacije iz raznih polja života u kojima će vas laskanje dovesti do uspjeha.

Posao

Laskanje je, sviđalo se to vama ili ne, velik dio vašeg života (ili preživljavanja) na poslu. Osim onda kad želite povišicu, na poslu morate laskati i u mnogim drugim situacijama. Uzvišene tehnike laskanja najčešće ćete koristiti u trenucima kad vam treba pomoć.

U redu, možda pomoć nije nužno potrebna pomoć, ali bi vam dobro došao taj slobodan dan ili imate neki zadatak koji vam i nije baš po volji - u svakom slučaju, u laskanju je ključ. U poslovnim situacijama najpametnije je igrati na taštinu. Drugim riječima, kolegu ili poslodavca trebate uvjeriti u njihovu superiornost. Nemojte se ulizivati i jednostavno govoriti kako je netko najbolji ili najpametniji, nego budite malo suptilniji. Pitajte za savjet, pohvalite nečiji rad i spomenite da vi to ne biste tako dobro izveli.

Najvažnije je imati dobro utemeljene razloge za pohvalu kako ne biste ispali sumnjivi. Usto, važno je pripremiti teren za trenutak u kojem će vam trebati usluga. Imajte strpljenja i navedite ih da vas vole - to će vam trebati.

via GIPHY

Netko vam je zapeo za oko?

Bilo da ste se zaljubili ili vam je netko jednostavno privlačan, jedna od tehnika potrebnih za romantični pohod definitivno je laskanje. Sljedeći korak nakon što nekog primijetite jest da i vi budete primijećeni. Tada je važan balans između pozitivnog zadirkivanja, kojim pokazujete da niste neki dosadan lik koji je upravo našao novu opsesiju, i lijepih riječi koje će otopiti i najhladnije srce.

U ovoj početnoj fazi važno je procijeniti kako usmjeriti svoje komplimente. Ako je osoba koja vas zanima izrazito atraktivna, vjerojatno je već čula sve zamislive i nezamislive epitete na račun svog izgleda. Što tada učiniti? Počnite pričati s tom osobom, smijte se njezinim šalama, pohvalite njen stil razmišljanja... Pokažite joj da u njoj vidite više od lijepog lica.

S druge strane, nikako ne treba podcijeniti ili zaboraviti pohvale na račun izgleda. Ako osoba koja vas interesira promijeni nešto na sebi, pokažite joj da ste to primijetili i uspjeh vam je zajamčen. Budite pametni, jer život samca ne funkcionira bez lukavog pristupa.

via GIPHY

Veza i brak

Ovo je već malo ozbiljnija priča. U dugoj vezi ili u braku sloboda je samo varka.

Dobro, ovo je možda rečeno previše depresivno, no tada definitivno ne možete raditi baš sve što želite i kad god to želite. Uglavnom se možete dogovoriti, to stoji, ali su česte i situacije u kojima dođe do nesporazuma. Tjedan ili dva unaprijed pristali ste na neku aktivnost, bio to shopping, posjeta onim prijateljima koji vam uopće nisu prijatelji ili romantična večera, no smetnuli ste s uma da je baš tu večer utakmica sezone?

Gadno. Vrijeme je za pucanje iz svih oružja. Na suptilnost možete zaboraviti, za nju je prekasno postalo prvi put kad ste pred dragom ispustili vjetar, a da vas nije bilo sram. Priznajte pogrešku, kumite, molite, obećajte joj da sve može biti po njenom, uvijek (osim danas). Imajte na umu da niste na poslu i nikoga ne pokušavate zavesti, nego jednostavno pokušavate ublažiti ledeno doba hladnih pogleda, a tu mjesta za taktiziranje nema. Ako vam nije jasno, pogledajte video, a više znanja krije se u lekcijama iz životne škole.

Pokretanje videa...

00:29

Što smo sve naučili?

U svim poljima života ponekad je potrebno više od obične iskrenosti bez kalkuliranja. Nekad ipak morate biti lukavac koji pametno koristi različite taktike kako bi došao do cilja.

Laskanje nije jednostavan proces poput ulizivanja. Ono zahtijeva promišljenost, strategiju i vrijeme, no isplati se. Zapamtite, Stari lisac pametnom upotrebom riječi može dobiti sve što želi, pa i put u Veliku jabuku!

Powered by Stari lisac

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
VIDEO

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba
KAMO ZA PRAZNIK RADA?

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik organizira bogat zabavni program i vrhunske mesne i riblje specijalitete

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno