Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Powered by Hrvatska pošta

Postala su stvar prošlosti: ma tko još danas piše pisma?

None Foto: Pexels

I sami znate da je danas pisanje pisama sve rijeđe, no još uvijek ima pojedinaca koji će svoje misli, želje i osjećaje prije izbaciti na komad papira, nego poslati sms-om. Ispunite anketu i otkrijte nam jeste li i vi među njima

U današnje vrijeme malo je ljudi koji su spremni odvojiti vrijeme kako bi napisali pismo ili razglednicu. Zašto je to tako? U vremenu kad putem interneta možemo naručiti hranu ili kupiti auto i tako uštedjeti na vremenu, pisanje pisama za većinu je postalo staromodno. No, svi ćemo se složiti da niti jedan e-mail ili poruka na mobitelu ne mogu zamijeniti osjećaj kada u sandučiću ugledate pismo naslovljeno upravo na vas.

Također, sigurno ste čuli barem za jednu ljubavnu priču koja je započela pisanjem ljubavnih pisama, naročito u prijašnja vremena, kada nije bilo drugog načina komunikacije. Tu je i određeno iščekivanje kada će pismo doći, kao i nestrpljivost pošiljatelja kakav će odgovor dobiti. Danas, očekujemo da nam osoba u roku par minuta odgovori na WhatsApp, a ako vidimo seen bez odgovora, ne obuzme nas neka sreća.

No, činjenica je da nam je komunikacija u današnje vrijeme daleko lakša, brža i jednostavnija. Zato nas zanima jeste li vi pobornici nove tehnologije i slanja poruka ili tu i tamo još uvijek znate napisati pokoje pismo?

Fill out my online form.
Komentari (10)
  • Stari običaji bili su emotivniji i lipsi al...neka stara dobra vrimena kada su cure cekali pisma svojih momaka brace pomoraca vojnika...kada su roditelji cekali pisma svoje dice...neka lipa sjecanja....kao i čestitke za bozic i novu godinu...kada se biralo tko ce kupit lipsu...

    17. 5. 2018,   12:24
  • Iskreno, fale mi ti stari običaji...

    17. 5. 2018,   13:15
  • Ljepši običaji jesu, no nažalost kao i glazba ulaze u "Evergreen". Lijepe uspomene su ono što taj način komuniciranja krasi.

    17. 5. 2018,   18:16