Obavijesti

Native sadržaj

Priča o uspjehu: Od studentice do direktorice

Powered by: A1 Hrvatska

Priča o uspjehu: Od studentice do direktorice

'Ne treba se bojati pogriješiti u poslu' - zlatni je savjet Marine Blažević, direktorice Odjela za prodaju korporativnim korisnicima u A1 Hrvatska, koja je svoju karijeru započela s 22 godine kao studentica u prodaji

 
Trebao je to biti samo ljetni posao koji će odraditi i posvetiti se karijeri u turizmu, no sudbina i okolnosti htjeli su drugačije.
 
Marina Blažević, direktorica Odjela za prodaju korporativnim korisnicima, već 12 godina radi u A1 Hrvatska. S 22 je godine kao studentica počela radila u prodaji, a svojim je trudom i zalaganjem došla do mjesta direktorice. Nije to bio lagan put. Davala je 150 posto od sebe, a ključni ljudi njezin su trud i zalaganje brzo prepoznali.
 
- Iako mi je plan bio potpuno drugačiji, prodaju sam jako zavoljela. Svidjelo mi se što mogu nekome pomoći i cijelo vrijeme trudila sam se biti što bolja. Brzo sam napredovala i postala asistent voditeljima ključnih kupaca - priča Marina. Kako je pokazivala odlične rezultate, vrlo brzo došla je do pozicije key account managera, a potom i do pozicije voditelja tima u Odjelu prodaje korporativnim korisnicima.
- Uvijek kažem da se ne treba bojati pogriješiti. Ja sam imala priliku griješiti i na tome učiti. Uvijek ističem kako sam do ove pozicije došla, između ostalog, i zahvaljujući svojim šefovima. Od njih sam učila, oni su me gurali u nepoznato i ohrabrivali da prihvatim izazove - kaže Marina i ističe da uvijek treba analizirati sebe kako biste shvatili gdje i kako griješite. Svjesna je, kaže, da je dobila priliku, a poticaj od šefa od velike je važnosti za svakog djelatnika.
 
- Iz sadašnje perspektive, puno je lakše biti zaposlenik nego šef. Kad si nadređen, moraš znati kako tvoj djelatnik diše, što on želi - ističe Marina. Dodaje i kako je uvijek voljela raditi sa šefovima koji daju otvoren feedback, a to i sama primjenjuje u radu s članovima svog tima. Smatra da je ženama danas teže nego muškarcima, ali da se uz dobru organizaciju mogu uskladiti privatni i poslovni život. Ističe kako je i podrška obitelji također jako važna za to.
 
- Ja, srećom, imam podršku cijele obitelji pa bez problema usklađujem majčinske i poslovne obaveze, a i A1 Hrvatska kao kompanija to omogućuje svojim djelatnicima pomoću različitih benefita, među ostalim i fleksibilnim oblicima rada i vrtića u sklopu kampusa - zaključuje naša sugovornica.
 
Tražite posao? Pogledajte ovdje aktualnu ponudu poslova u A1 Hrvatska.

Powered by: A1 Hrvatska

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.