Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Powered by Tele2

Radionica Biznis akademije privukla više od 70 obrtnika

None Foto: Shutterstock

Obrtnici: Bez digitalizacije više nije moguće raditi

Digitalizacija je jako bitna, posebno kod malih obrtnika koji se probijaju na tržište. Sretna sam što su sponzori prepoznali značenje ovakve edukcije, rekla je Isabela Amalie Bonyaj, predsjednica Ceha intelektualnih usluga pri Obrtničkoj komori Zagreb nakon radionice Biznis akademije. Ivanka Telišman, vlasnica obrta za proizvodnju zavjesa po mjeri, oduševljena je Biznis akademijom jer je, kaže, dobila brojne korisne informacije koje joj mogu pomoći u poslovanju.

- Imam internetsku stranicu, ali nisam zadovoljna jer nisam uočila njezin učinak. Želim preko svih digitalnih mreža unaprijediti poslovanje. Dobila sam ideju i mislim da ću je realizirati - kaže Ivanka i ističe kako nijedan obrt više ne može opstati bez digitalnog dijela poslovanja. S njom se slaže i Jozo Kovačević, predsjednik uprave Radio Taxi Zagreb, koji ističe da je radionica Biznis akademije praktična i da obrtnicima pokazuje što sve treba napraviti kako bi unaprijedili poslovanje.

- Svi trendovi koji vode naprijed i koji omogućavaju lakše poslovanje su dobrodošli i mi se tome prilagođavamo - rekao je.

Prva radionica Biznis akademije o digitalizaciji poslovanja za vlasnike obrta i malih biznisa u utorak u Velikoj dvorani Obrtničke komore Zagreb privukla je više od 70 zagrebačkih obrtnika koji žele unaprijediti svoje poslovanje digitalnim marketingom. Radionicu su vodili stručnjaci za digitalni marketing i prodaju: docent dr.sc. Vatroslav Škare s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Sanja Novak, mag.oec. Radionica je vlasnicima obrta i malih biznisa pokazala odakle početi s primjenom digitalnog marketinga i prodaje te koje su metode najbolje za njihov biznis. Kroz interaktivno predavanje prikazani su brojni praktični primjeri, a sve kako bi sudionici radionice imali cjelovitu sliku o mogućnostima digitalnog marketinga i prodaje te da nakon toga mogu odlučiti koje aktivnosti će dalje razvijati i provoditi u svakodnevnom poslovanju.

- Dojmovi su sjajni. Polaznicima je bilo jako zanimljivo, sve su pažljivo pratili, zapisivali i postavljali pitanja. Ponudili smo im set informacija, ali i motivaciju i inspiraciju da sada sami krenu eksperimentirati s aktivnostima digitalnog marketinga. Zadovoljan sam što je na tržištu prepoznato ono što je potrebno obrtima i malim biznisima - rekao je dr.sc. Vatroslav Škare.

Idejni začetnik i inicijator cijelog projekta je Tele2, a provest će ga u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb te uz medijsko pokroviteljstvo 24sata. Prva je to platforma čiji je cilj educirati obrtnike i poduzetnike o digitalizaciji poslovanja kako bi se stvorila i razvila nova, održiva ekonomska vrijednost u društvu. Vrijednost radionice je 2500 kuna, a Tele2 omogućuje da je za sve besplatna. Iduća radionica najavljena je sredinom veljače u Ivanić gradu.

Tema: Biznis Akademija

Komentiraj, znaš da želiš!