Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 6

Top putovanja u 2020. koja treba početi planirati već sada

POWERED BY Magellan

Top putovanja u 2020. koja treba početi planirati već sada
1

Osim donošenja novogodišnjih odluka, na početku godine dobro je početi planirati i nova putovanja. Ako ne znate u koju biste se zemlju mogli uputiti, ovo su najbolje od najboljih destinacija koje vrijedi posjetiti

Bilo da želite razgledati znamenitosti, naučiti jezik, upoznati nove ljude, kušati njihove specijalitete, pobjeći iz dosadne sredine ili se samo želite odmoriti, putovanja su oduvijek bila dobra ideja da to i ostvarite. Osim što ćete se maknuti iz monotone svakodnevice, imat ćete priliku doživjeti nevjerojatna iskustva te izaći iz svoje zone komfora.

Isto tako, putovanja vas potiču da otvorite svoj um i počnete drugačije gledati na svijet, a također imate priliku učiniti nešto drugačije i uzbudljivije. Ako se i nakon ovog premišljate trebate li krenuti na put, sigurni smo kako će vas ove destinacije uvjeriti da je ove godine vrijeme za avanturu života.

Gostoljubivost na prvome mjestu

Obilje lokaliteta s UNESCO-ove liste svjetske baštine, više od 130 planinskih vrhova čija visina nadmašuje 3000 metara, hramovi iz srednjega kamenog doba, čudesne kupelji... Osim što ćete imati priliku vidjeti arheološke znamenitosti, upoznati raznoliko kulturno nasljeđe i uživati u prirodnim ljepotama, u Turskoj ćete posvuda susretati gostoljubive i ljubazne domaćine koji će vam rado pomoći u svakom trenutku.

Također, ova je destinacija poznata po raznovrsnoj gastronomskoj ponudi, koja će zaintrigirati svačije nepce, planinskom lancu Taurus, koji okružuje tursku rivijeru, ali i zanosnom Istanbulu, u kojem se nalaze Aja Sofija, Ahmedija, arheološka nalazišta Pergamon i Aspendos te još mnogo drugih znamenitosti.

Očaravajuća zemlja faraona

Pored veličanstvenih piramida, kipova i grobnica drevnih Egipćana, ova zemlja posjetitelje očarava svojom dugom prošlošću i ostacima neponovljivoga kulturnog nasljeđa. Osim prekrasnih beskonačnih pješčanih plaža, Egiptom prolazi i velika svjetska rijeka Nil, koja teče ''obrnuto'', od juga prema sjeveru, a stari su je Egipćani smatrali nebeskom rijekom koja putuje podzemnim i zemaljskim svijetom.

Glavni grad Kairo rijetko koga ostavlja ravnodušnim, a ovo je vjerojatno najbolje mjesto za posjet ako želite doživjeti kulturu, vidjeti kako živi lokalno stanovništvo i uživati u dojmljivim egipatskim tradicionalnim specijalitetima. Egipat je zemlja vrijedna pažnje te je savršena destinacija za obiteljske, romantične i aktivne odmore. Uz ovakvu nas ponudu i ne čudi što je jedna od najpoželjnijih destinacija općenito, a ne samo u 2020. godini.

Grad budućnosti, raskoši i zlata

Gotovo 300 sunčanih dana godišnje, glamur i bogatstvo riječi su kojima bismo najbolje opisali ovu destinaciju. Prije 20 godina ovaj grad nije izgledao ni približno kao što izgleda danas, a od pronalaska nafte fascinantno je koliko su ondje brzo počele nicati građevine. Dubai je ambiciozan grad koji crpi milijarde kako bi se pozicionirao kao turistička meka i poslovno središte, a oko 85% stanovnika su stranci.

U ovom gradu možete pronaći najvišu građevinu, Burj Khalifu, koja je visoka zadivljujućih 830 metara (toliko je visoka da je na njenom vrhu temperatura u prosjeku niža za 15 stupnjeva nego na tlu), najluksuzniji hotel Burj Al Arab, Palmine otoke, sagrađene od pijeska, tematske i zabavne parkove... Također, ove je godine Dubai izabran za domaćina manifestacije Expo 2020., svjetskog sajma, za koji se procjenjuje da će grad potrošiti čak 6,8 milijardi dolara.

Kraljevina na Bliskom istoku

Ova je zemlja u posljednjih nekoliko godina postala vrlo popularna destinacija, što i ne čudi jer posjetitelje ostavlja bez daha. Jordan je smješten u jugozapadnoj Aziji, a glavni je grad Amman, za koji govore da je najliberalniji grad u arapskom svijetu.

U ovoj se kraljevini nalazi jedno od Sedam svjetskih čuda, napušteni grad Petra, mnoga biblijska mjesta poput Sodome i Gomore, planina Nebo, ali i najslanije jezero na svijetu - Mrtvo more. Turiste oduševljavaju i prekrasni pustinjski pejzaži, koji se najviše ističu pri zalasku Sunca, te bogate oaze.

Biser sjeverne Afrike

Za kraj smo ostavili zemlju koja se mnogima nalazi na listi želja kad je riječ o putovanjima - Maroko. Ovaj biser sjeverne Afrike nudi prekrasne crvenkaste pustinje, privlači morskim plavetnilom te svakog posjetitelja osvaja jedinstvenom pričom koju možete čuti na svakom koraku.

Za ovu šarmantnu zemlju turisti imaju samo riječi hvale, što nas i ne čudi jer se ondje nalaze gostoljubivi domaćini koji svakom posjetitelju žele pružiti avanturu života. Svakako vam savjetujemo da posjetite gradove poput Marakeša, Casablance, glavni grad Rabat, planinu Atlas, poznate plaže kao što su Legzira ili Agadir, ali i da kušate tradicionalna marokanska jela poput marokanske janjetine sa šljivama i marelicama, kiselih limuna ili marokanskih namaza.

Sigurni smo kako niste ostali ravnodušni na ove očaravajuće destinacije te da smo vas barem motivirali da se ove godine uputite u avanturu života. Zbog toga već danas počnite planirati putovanje i učinite ovu godinu najuzbudljivijom dosad!

POWERED BY Magellan

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.