Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 6

Umorni ste, ali i gladni? Evo što možete pripremiti na brzinu

Powered by Podravka

Umorni ste, ali i gladni? Evo što možete pripremiti na brzinu

Nakon dugog radnog dana večeri često završimo pred televizorom uz nezdravu hranu, što može narušiti i kvalitetu sna. Donosimo vam prijedloge za 3 brzinske i lagane večere prije spavanja

San je iznimno važan faktor dobrog zdravlja. On nas štiti od razvijanja kroničnih bolesti, čuva mozak i probavu te poboljšava imunitet. Posebno je važan za probavu, koja se odvija za vrijeme spavanja pa ono što jedemo tijekom dana, a posebno neposredno prije spavanja, može bitno utjecati na kvalitetu sna.

Nakon napornog radnog dana često smo preumorni za spremanje zdrave večere pa na kraju završimo u dobro poznatoj kombinaciji - odmor na kauču pred televizorom uz grickalice, koje su u pravilu nezdrava industrijska hrana.

Umjesto slastica ili grickalica, brzinski pripremite lagane večere, koje će vas kalorijski dovoljno zasititi pa nećete posezati za nezdravim opcijama.

Fritata

Fritata je tradicionalno talijansko jelo koje svoju planetarnu popularnost duguje jednostavnosti pripreme i brojnim mogućnostima kombiniranja. Osnova su ovog nutritivno bogatog jela jaja, koja se brzo probavljaju, a nadopunjuje se povrćem te sirom i vrhnjem.

Jednostavnu fritatu možete pripremiti tako da u zdjeli izmutite jaja, vrhnje i mozzarellu. Posolite, popaprite i dodajte dodatne začine po želji. Odvojeno na tavi prepržite željeno povrće - češnjak, gljive, špinat, papriku. U vatrostalnu posudu ulijte smjesu od jaja i povrće koje ste pripremili pa pecite u pećnici 10 minuta na 190 °C.

Burger od polpeta tune

Tuna je namirnica koja je dobra za san jer sadrži esencijalnu aminokiselinu triptofan i vitamina B6, koji su ključni za proizvodnju melatonina, hormona zbog kojeg tonemo u san. Lako je dostupna namirnica i može ju se kombinirati u brojnim jelima.

Napravite ukusne polpete od tune i složite si laganu verziju burgera. U veliku zdjelu dodajte 2 jaja, limunov sok, naribani parmezan, krušne mrvice, Eva tunu iz konzerve i nasjeckani luk. Sve dobro pomiješajte i začinite, a od dobivene smjese napravite polpete debljine oko 2,5 centimetra. Prepržite ih na tavi, a zatim dodajte u pecivo i začinite po želji.

Topli sendvič s tunom

Sendviči su praktični zbog brzine spremanja, ali i brojnih kombinacija u kojima ih možemo pripremati. U 15 minuta napravite tople sendviče sa sočnom smjesom od tunjevine.

U velikoj zdjeli pomiješajte majonezu, limunov sok, celer, kisele krastavce, luk, peršin i Eva tunjevinu, za kraj posolite i popaprite. Pecivo  namažite maslacem i ispunite smjesom od tunjevine, na sve dodajte sir po želji. Stavite u pećnicu na 100 °C i pecite 5 minuta.

Powered by Podravka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang