Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 2

5 laganih zimskih aktivnosti za učinkovito skidanje kilograma

POWERED BY Sport Vision

5 laganih zimskih aktivnosti za učinkovito skidanje kilograma
1

Ako mislite da je tijekom zime dobro napraviti stanku od treninga zato što biste se na hladnijem zraku mogli prehladiti - varate se. Upravo suprotno! Bit ćete zdraviji, snažniji i boljeg raspoloženja

Kad temperatura padne, zapravo nemate razloga da se ne bavite sportom. Upravo suprotno, vježbanje na hladnijem zraku ima određenih prednosti u odnosu na vježbanje tijekom toplijeg perioda. Primjerice, nema vrućine i vlage pa je lakše trenirati, sagorijevate više kalorija za isto vrijeme, upijate vitamin D koji nam zimi manjka, jačate imunitet te ste otporniji na gripu. Evo kojim biste se sve aktivnostima mogli baviti tijekom hladnijih mjeseci.

1. Trčanje

Trčanje se općenito smatra jednom od najboljih aktivnosti na otvorenom. Osim što poboljšava kardiovaskularni sustav, trčanjem razvijate kondiciju i izdržljivost. Isto tako, trčanje zimi malo je zahtjevnije jer snijeg otežava razinu kretanja, što je bolje za svakog rekreativca jer se mišići više aktiviraju.

Nadalje, zimi se nećete tako lako pregrijati i dehidrirati kako biste možda ljeti, a i sigurni smo kako ćete trčeći u prirodi uživati u krajoliku. Ako se odlučite na ovaj sport, imajte samo na umu kako biste trebali odabrati toplu odjeću, ali i odgovarajuću obuću, odnosno tenisice, kako se ne biste pothladili.

2. Bicikliranje

Iako se možda čini strašnim, bicikliranje zimi to zapravo uopće nije! Dobro, možda ćete morati biti malo oprezniji nego u toplijim razdobljima godine, međutim, kada uzmete u obzir koliko ono može biti korisno za vaše zdravlje, vjerujemo kako ćete već sutra koristiti bicikl kao novo prijevozno sredstvo.

Osim što ćete sagorjeti blagdanske kalorije, bicikliranjem ćete se uspješno boriti protiv prehlade, bit ćete bolje raspoloženi, a i uštedjet ćete novac koji biste potrošili na gorivo. Stoga, pripremite svoj bicikl, ali i sebe te odaberite odgovarajuću opremu za ovu aktivnost.

3. Hiking i trail

Pješačenje je oblik vježbanja koji je urezan u naše korijene te je isto tako kroz povijest bio dio naše borbe za opstanak. Danas ljudi pješače iz hobija, ali i zbog benefita koje ono ima za zdravlje. Hiking i trail smanjuju rizik od srčanih bolesti i osteoporoze, mogu vam pomoći u borbi s depresijom, a i velika je vjerojatnost da ćete na ovaj način upoznati i nove ljude.

Stoga vam predlažemo da idući slobodan vikend povedete obitelj na primjerice pješačenje na obližnju goru ili planinu i učinite nešto za vaše zdravlje. Kao i kod prethodne aktivnosti, pobrinite se da se obučete slojevito i odaberete odgovarajuću obuću. Isto tako, ne bi bilo loše kada biste ponijeli vodu i hranu za okrjepu.

4. Klizanje

Klizanje na ledu odlična je aktivnost za sve one koji traže sport u kojem se neće previše morati truditi, a koji će opet imati dobre učinke na njihovo zdravlje. Ova aktivnost može ojačati vaše noge, osobito bedra, a neće imati prevelik pritisak na zglobove.

Ako se bojite padova, dobro je znati da su ozljede u klizanju rijetke. Ova aktivnost preporučuje se kako mladima tako i starijima, zato spojite ugodno s korisnim i pozovite roditelje na klizanje i topli čaj na jedno od klizališta koje svaki grad ima tijekom adventa.

5. Grudanje s prijateljima

Ova aktivnost izvrstan je način da tijekom zime odradite kardio trening. Ako više preferirate druženje s prijateljima, a ne aktivnosti u kojima ćete biti sami, grudanje s ekipom može biti fenomenalna opcija. Osim što ćete u ovoj vježbi trčati, isto ćete tako imati priliku vježbati i ruke.

Grudanje je zimi zasigurno najzabavnija vježba na otvorenom, a k tome, ako imate dobru ekipu koja je spremna na "akciju", vaše druženje može potrajati, što znači da ćete sagorjeti dobar dio kalorija. Kako se ne biste prehladili, svakako se obucite toplo i slojevito.

POWERED BY Sport Vision

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang