Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 14

Vodič kroz zagrebački advent: Orašari su zavladali gradom!

Powered by: Hrvatska turistička zajednica

Vodič kroz zagrebački advent: Orašari su zavladali gradom!
7

Jeste li spremni za božićnu čaroliju, kuhano vino te pregršt dobre hrane i glazbe? Imamo za vas dobru vijest - jedan od najboljih adventskih programa i ove godine nudi niz atrakcija

Božićna čarolija je krenula! Glavnim gradom proširio se miris kuhanog vina i ukusnih delicija, zavladali su zvukovi najljepših božićnih melodija, a ulice je obasjalo mnoštvo lampica. U ovogodišnjem adventskom programu jednako mogu uživati i veliki i mali. Što posjetiti te koje su novosti zagrebačkog adventa, donosimo vam u nastavku.

Idila na ledu, ali i na krošnjama

Ni ove godine ne smijete propustiti uživati na najvećem i najljepšem klizalištu u ovom dijelu Europe. Pogađate gdje se ono nalazi – na Tomislavcu! I mali i veliki mogu uživati u ovoj zimskoj idili uz zvukove dobre glazbe i mirise delicija koji dopiru iz adventskih kućica oko klizališta. U glazbenom programu možete svakodnevno uživati od 19 do 22 sata.

Već tradicionalno i ove je godine parku Zrinjevac tisuće bijelih lampica obasjalo velike krošnje. Stari glazbeni paviljon ispunili su zvukovi božićnih klasika i valcera, a oko njega možete pronaći unikatne ukrase i suvenire te zagrebačke specijalitete poput krpica sa zeljem kakve su pripremale naše bake.

Tradicionalne lokacije

U samom srcu Zagreba posjetite Božićnu bajku i uživajte u bogatoj gastronomskoj ponudi te glazbenim nastupima. Nezaobilazno Fuliranje ni ovog adventa neće razočarati svojom gastro ponudom i originalnim pićima. I vaši su ljubimci dobrodošli te će za njih biti pripremljen hrskavi kutak. Nemojte zaboraviti i na photo pointove kako biste ovjekovječili čarobne trenutke s obitelji i prijateljima i ovog adventa. Spomenimo još i bogat glazbeni program koji će vas zasigurno natjerati na koji plesni pokret – očekuje vas čak 16 live nastupa i više od 35 DJ-a.

Obitelji će zasigurno uživati i u adventskoj ponudi na Maksimiru: radionice, večernji koncerti, fotoinstalacija Muzeja iluzija, zanimljiv kutak Prirodoslovnog muzeja te velika ponuda jela i pića. I sve to u neposrednoj blizini Zoološkog vrta.

Za božićnu romantiku i ove je godine zadužen Gornji grad. Topla atmosfera, šetalište s najljepšim pogledom na Zagreb te brojni ulični bendovi, plesači i komičari samo su neki od razloga za posjet čaroliji Gornjeg grada. Ove će godine na Strossu biti organiziran i likovni vikend – radionice za djecu u kojima će naši mališani zasigurno uživati.

Nove adventske destinacije

Nove lokacije u gradu Zagrebu na kojima će zaživjeti božićna čarolija ostavit će vas bez daha. Prva je takva Filmski Advent, koji je povezao šumu Tuškanca i čarobni svijet Kina Tuškanac, gdje će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste.

Novost je ovogodišnjeg adventa nova scenografija i koncept Adventa kod HNK. Stoga, obavezno posjetite ovu jedinstvenu zagrebačku lokaciju i uvjerite se sami u božićnu čaroliju. Glazbeni program uživo odvija se svakim danom od 18 do 19:30 sati te vas tamo očekuje mnoštvo lampica i poznatih melodija.

Ono što će posebno oduševiti najmlađe, ali i one malo starije jest, vjerujemo, prigodno uređenje prolaza Oktogon, ali i ostalih lokacija tradicijskim ukrasima i Orašarima koji su zavladali gradom. Uputite se i do tunela Grič, gdje možete uživati u šumi snježnih borova i u društvu divovskih Orašara koji čuvaju stotine igračaka na nebu.

Detaljnije informacije o čarobnom Adventu u Zagrebu možete pogledati ovdje.

Dobitnici adventskog nagradnog natječaja su:

  • Tihana Bubalo
  • Ana Petrović
  • Antonija Kovačević
  • Dragica Lučić
  • Irena Globan

Pravila natječaja i korištenja osobnih podataka pogledajte ovdje

Powered by: Hrvatska turistička zajednica

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode