Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Powered by: Podravka

Za prste polizati: Špageti sa sardinom i šampinjonima

Jednostavna jela s ribom uvijek su hit. Zbog iznimno zdravog sastava, stručnjaci preporučuju da ribu uvrstite u redovnu prehranu. Možete početi već danas, a mi vam donosimo recept za obrok kojem nitko neće odoljeti

Imamo dobru vijest za ljubitelje špageta i ribe - od danas ih možete kombinirati u prekrasnu rapsodiju okusa! Jedan od naših najpoznatijih kuhara Ivan Pažanin otkrio je jednostavan recept za ukusne špagete sa sardinom i šampinjonima. Ovaj obrok možete pripremiti u svega 30 minuta za čak četiri osobe. Kako priprema izgleda, pogledajte u videu.

Koji su vam sastojci potrebni i detaljan opis pripreme jela pogledajte u nastavku.

Sastojci:

  • 250 g špageta No 7
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 100 g luka
  • 50 ml bijelog vina
  • 300 g šampinjona
  • 200 g žutih cherry rajčica
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica kapara
  • 2 Eva sardine s povrćem (2×115 g)
  • sol
  • crni papar
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi tako da bude "al dente".
  2. U veću i dublju tavu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša. Dodajte malo vina, narezane šampinjone i kratko popržite.
  3. Dodajte nasjeckani češnjak, kapare, ocijeđene špagete i podlijte s malo tekućine u kojoj se kuhala tjestenina. Zatim dodajte EVA sardine s povrćem i promiješajte da se sastojci sljube.
  4. Umiješajte rajčice prerezane po pola, posolite i još kratko popecite. Pospite peršinom i poslužite.
Komentari (20)
  • Riba iz konzerve i kupovna tjestenina, wtf!? To je recept profesionalnog kuhara?

    18. 10. 2019,   10:50
  • Danas da bi bio dobar kuhar,treba ti fensi bradica,crni tanjur i nesto sareno na njemu,nebitno sto,samo da je tanjur sto veci,a sareno na njemu sto višlje slozeno. I treba ti pjenica,obavezno pjenica da malo pokapas okolo,onako,kao da je izdrkano. E da,moras obavezno bacit neki zacin,onako s visoka,kao da rastezes zvaku koja se zaljepila za tanjur,a ona nikako da se odljepi,pa ti ruka metar iznad glave. Ne daj boze napravit nekakav temeljni sos,jer to nije in,robu iskoristiti,odradit pripremu za 300 vecera u 5 sati svaki dan,to nije fora,to ne rade kuhari,pravi kuhari rade slow food,jer se to radi polako,imas vremena da drkas po tanjuru 3 sata i onda das čovjeku sardinu iz konzerve.

    19. 10. 2019,   01:05
  • Bljuv

    18. 10. 2019,   13:59