Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 20

Za prste polizati: Špageti sa sardinom i šampinjonima

Powered by: Podravka

Jednostavna jela s ribom uvijek su hit. Zbog iznimno zdravog sastava, stručnjaci preporučuju da ribu uvrstite u redovnu prehranu. Možete početi već danas, a mi vam donosimo recept za obrok kojem nitko neće odoljeti

Imamo dobru vijest za ljubitelje špageta i ribe - od danas ih možete kombinirati u prekrasnu rapsodiju okusa! Jedan od naših najpoznatijih kuhara Ivan Pažanin otkrio je jednostavan recept za ukusne špagete sa sardinom i šampinjonima. Ovaj obrok možete pripremiti u svega 30 minuta za čak četiri osobe. Kako priprema izgleda, pogledajte u videu.

Pokretanje videa...

Ivan Pažanin: Špageti sa sardinom i šampinjonima 02:13

Koji su vam sastojci potrebni i detaljan opis pripreme jela pogledajte u nastavku.

Sastojci:

  • 250 g špageta No 7
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 100 g luka
  • 50 ml bijelog vina
  • 300 g šampinjona
  • 200 g žutih cherry rajčica
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica kapara
  • 2 Eva sardine s povrćem (2×115 g)
  • sol
  • crni papar
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi tako da bude "al dente".
  2. U veću i dublju tavu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša. Dodajte malo vina, narezane šampinjone i kratko popržite.
  3. Dodajte nasjeckani češnjak, kapare, ocijeđene špagete i podlijte s malo tekućine u kojoj se kuhala tjestenina. Zatim dodajte EVA sardine s povrćem i promiješajte da se sastojci sljube.
  4. Umiješajte rajčice prerezane po pola, posolite i još kratko popecite. Pospite peršinom i poslužite.

Powered by: Podravka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang